Naše

VIDEO+FOTO: Iz stana u Fra Grge Martića odvezeno više tona smeća, stanari (za sada) odahnuli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je Zenicablog ekskluzivno objavio fotografije i stanje unutrašnjosti stana u ulici Fra Grge Martića, koji je i bukvalno bio zatrpan smećem, reagovala je javnost, ali na sreću i nadležni.

Članak FOTO: Šokantno – Dok se smrad širi centrom, Zeničanka tone smeća drži u stanu, nadležne službe prebacuju odgovornost objavljen 15. septembra je alarmirao mnoge nakon što su stanari i Kućni savjet nekoliko godina pisali svim relevantnim faktorima.

Ipak, nakon promptne akcije početkom naredne sedmice, ubrzo je “radilište” utihnulo, inspekcije i nadležni su se povukli i prepustili stanare nezavršenom poslu.

Onda smo sedmicu poslije, 21.09. obnovili priču na linku FOTO: Nakon pisanja Zenicabloga – Stigle inspekcije i nadležni, ali većina smeća i dalje u stanu u centru grada i tad smo pokazalid a nećemo odustati od priče dok se stanari ne riješe problema.

Danas, petnaest dana nakon što smo otkrili ovu sramotu, možemo konačno odahnuti mi, ali pogotovo stanari u Fra Grge Martića – stan na petom spratu je “oslobođen” nekoliko tona, da dobro ste pročitali, nekoliko tona smeća.

O tome donosimo foto galeriju i video. Naglašavamo da se na video snimku vidi samo jedna “tura” iznesenog smeća, a stanari kažu da nisu brojali stotine i stotine iznesenih vreća.

Stanari su platili čišćenje komšinicinog stana, ALBA je odvukla smeće, urađena je i dezinfekcija. Stan je dezinfikovan i sad je, koliko toliko prikaladan za život.

Nadamo se da naša sugrađanka neće imati opet “hobi” prikupljanja otpada, te da nećemo morati ponovno pisati o ovoj sramoti koja je osim njena i sramota nadležnih koji nisu nekoliko godina reagovali, sve dok stanari svoju priču nisu podijelili sa sugrađanima putem Zenicabloga. Uostalom, pogledajte.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno