Politika

Saopćenje: Regionalni skup Snage naroda u Kočevskom slivu “Vrijeme je da Zenicu učinimo boljom”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Masovan odziv mještana Kočevskog sliva regionalnom skupu Snage naroda u Lokvinama potvrđuje kako su kandidati ove stranke apsolutni favoriti na predstojećim izborima, te da su svi građani prepoznali potpuno novu ideju i energiju koju nosi lista ove stranke na predstojećim izborima.

Prisutnim mještanima predstavljena je lista Snage naroda za Gradsko vijeće Zenice koju čine profesori, doktori, pravnici, magistri, zdravstveni radnici, uspješni sportisti, studenti, penzioneri, ali i aktuelni vijećnici koja će, zasigurno, biti snažno prepoznata od strane građana Zenice i koja će dobiti masovnu podršku na izborima 6. oktobra.

Arnel Isak, aktuelni federalni zastupnik i nosilac liste Snaga naroda za Gradsko vijeće Zenice, poručio je mještanima Nemilskog sliva kqko mu je drago što vidi da su mještani Kočevskog slika nakon toliko godina progledali i počeli gledati djela.

-Godine 2018. na 2019. ovaj sliv bio je samo poznat po tome da se ovdje dovuku mašine, pojedinci se uslikaju i poslije toga ih više ne vidite. Nakon što sam imenovan za ministra, odmah smo krenuli sa radovima i uradili prvu dionicu puta vrijednosti 800.000 KM. Poslije toga smo imali problema jer je projekat bio star, ali smo prevazišli i taj problem. Osim toga, uradili smo i rekonstrukciju ceste u Travničkoj ulici koju koristite kako bi normalno mogli dolaziti kući. Urađena je i cesta u Jagodicima, rekonstruisali smo i cestu kroz Stranjane… Govore da smo svi političari isti, ali nismo. Četiri godine sam radio u svakoj mjesnoj zajednici i ono što je bila moja nadležnost i što nije. Ne tražim zahvalnice, da presjecam vrpce ni da mi prave spomenik. Odabrao sam raditi u vašem interesu, ali je do vas hoćete li dati glas onome ko je radio ili onima koji samo obećavaju. Šestog oktobra imate priliku glasati za one koji su radili, zato birajte Snagu naroda – kazao je nosilac Isak.

Mještanin Kočevskog sliva i kandidat za Gradsko vijeće Zenice Halil Kavaz obratio se svojim komšijama.

-Dugo nisam vidio posjećeniji skup i hvala vam na tome. Moram ovdje izraziti veliku zahvalnost Arnelu Isak dok je bio ministar u Vladi ZDK. Jednom smo mu se obratili, ispoštovao nas je odmah iako nismo vjerovali u to jer je bio mlad. Međutim, mnogo iskusniji od njega to nisu mogli uraditi. Nemojte da čekamo još dvije ili četiri godine da se nastavi raditi ovdje. Stoga, molim da podržite listu Snage naroda jer će svi oni raditi za narod – kazao je Kavaz, koji je potom u ime Savjeta mjesne zajednice uručio zahvalnicu Arnelu i Rami Isaku za sve ono što su uradili za ovu mjesnu zajednicu, a kako je kazao – uradili su puno više nego što su obećavali.

Larisa Mehtić Birdahić, kandidatkinja za vijeće, poručila je kako želi da njen sin odrasta u Zenici i ima budućnost.

-Želim da omogućim djeci besplatno obrazovanje od vrtića pa sve do srednje škole i fakulteta, kako bi sačuvala mlade da ne idu iz naše države. Stranka Snaga naroda nam je dala priliku svima da pokažemo šta želimo i mi ćemo to ostvariti, ali samo uz pomoć građana. Samo vaš glas nam može pomoći da uspijemo u namjeri da Zenicu učinimo boljom! Zato, 6. oktobra dobro razmislite i izaberite stranku Snaga naroda, zaokružite nekog od nas 35 kandidata koji su spremni raditi i boriti se da ovaj grad uljepšaju i pruže građanima bolje sutra – kazala je ona.

Posebne ovacije izazvao je državnički govor lidera Snage naroda Rame Isaka, koji je podsjetio da po novom izbornom zakonu građani mogu glasati za tri kandidata.

-Nije politika i briga o mještanima samo uraditi malo puta i asfalta. Četiri godine su na vlasti i nisu uradili ništa. Prvi put znate ko je federalni ministar unutrašnjih poslova. Također, prvi put kada su zaprijetili da će se otcijepiti lično sam izašao i rekao da nema cjepkanja države, jedini u državi, a drugi su se sakrili u mišije rupe. Uvijek sam vam dostupan, ne samo kada su izbori nego uvijek i u svaka doba. Došao sam večeras iz Sarajeva ovdje da vas pozovem da date maksimalnu podršku za ovih 35 kandidata koji su najkvalitetnija lista od svih stranaka. Vama treba stranka koja će raditi u vašem interesu, a mi to jesmo, nemamo šefove nigdje jer smo stranka sa sjedištem u Zenici. U 21 vijeku pričamo o metrima asfalta i kanalizaciji, to je žalosno. Trebamo ići prema Zapadu, a da su vam asfalt i kanalizacija davno sanirani. Ne možemo više dozvoliti ni da podržavamo one koji nas prodaju. Snaga naroda piše novu historiju BiH, zato vas pozivam da nas podržite 6. oktobra – kazao je lider Isak, dok je njegov govor praćen ovacijama i aplauzima.

Stranka Snaga naroda organizuje danas, 3. oktobar, sa početkom u 20 sati, centralni skup u zeničkoj “Areni”. U okviru muzičkog programa nastupaju Amra Halebić i Selma Bajrami.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno