Politika

Saopćenje: Šerići, Orahovica i Nemila snažno podržali kandidate BHI KF

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U finišu predizborne kampanje kandidati Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad posjetili su Šeriće, Orahovicu i Nemilu. Posjeta ovim mjesnim zajednicama bila je prilika da se podnese izvještaj mještanima šta se uradilo u proteklom periodu i šta se planira u naredne četiri godine kada birači ukažu povjerenje kandidatima ove stranke.

U 14 mjesnih zajednica Nemilskog sliva u prethodnih osam godina uloženo je više od 10 miliona maraka u putnu, vodovodnu, kanalizacionu infrastrukturu, te proširenje javne rasvjete.

U Šerićima i Orahovici je realizovana većina obećanih projekata, a oni koji nisu završeni uskoro se očekuje i njihova realizacija.

„Gospodine Kozliću, na ovom platou si obećao izgraditi dvoranu i mislio sam da ću večeras tu držati govor ali… Druga stvar, od prošlih izbora nikada niste došli u Orahovicu koja vam je dala najveću podršku u Zenici od rata.“, javno je poručio kandidat Hadis Ašćerić.

Velikom broju mješata u Nemili su se obratili kandidati koji gravitiraju ovom području.

„Nemila je trenutno veliko gradilište. Rekonstruisan je vodovod, gradi se kolektor otpadnih voda, a u toku je i utopljavanje društvenog doma.

Sve su to projekti koji našu Nemilu čine boljim mjestom za život“, kazala je kandidatkinja Vehida Ahmetspahić.

„Pokušavaju da nas zastraše na sve moguće načine, ali u tome neće uspjeti. Ovim postupcima su pokazali da su gotovi i da ih više nema na sceni“, poručio je kandidat Elmin Šabanović.

„Naš fokus je na konkretnim djelima i konkretnim projektima koji će ovaj grad učiniti ugodnijim za življenje svih građana naše lijepe Zenice.

U proteklom periodu postignuti su izvanredni rezultati, ali naš posao nije završen. Uspjeli smo da stabilizujemo budžet i stvorili smo pretpostavke da implementiramo višemilionske kapitalne projekte. Jedan od najznačajnijih projekata je svakako priključak Nemile na autoput koji će osigurati bolju saobraćajnu komunikaciju i stvoriti pretpostavke za bolji privredni razvoj. Izađite na izbore podržite Listu kandidata BHI KF da nastavimo raditi za sve nas i našu Zenicu“, kazala je nositeljica liste Amra Mehmedić.

„Njima su se 2016. godine mailovi pomiješali pa ste ostali bez priključka na autoput. Ja sam okupio sve predsjednike mjesnih zajednica i najavio blokadu M17 puta ukoliko se ovaj problem ne riješi. Dugo je borba trajala, ali smo na kraju uspjeli i to je ono što je za mene najznačajnije zbog budućnosti ovog kraja. Sedam miliona maraka je uloženo u obaloutvrdu i uklanja rizik od poplava. Milion maraka je koštao vodovod za Staru Nemilu koju su htjeli iseliti, ali smo u pregovorima uspjeli da izdejstvujemo da se grade tunel i ne diraju Staru Nemilu. Dali smo nalog da se traži lokacija da pravimo sportsku dvoranu. Nemila je velika, blizu 20.000 ljudi gravitira ovom području i dvorana je potrebna. Trebalo nam je šest godina da saniramo budžet. Bili smo najzaduženiji, a sada je budžet stabila i likvidan. Vratili smo oko 50% zatečenih dugova, a ni marku građane nismo zadužili. Nudim vam listu, provjerene kandidate koji neće izdati, a za izdajnike molim vas nemojte glasati“, kazao je kandidat za Gradonačelnika Fuad Kasumović.

Kandidati BHI KF danas će posjetiti Pojske od 18:00, te Lokvine od 20:00.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno