Ostali sportovi

Ragbijaši BiH u svom prvom meču nove sezone EP-a u Zenici savladali Crnu Goru s 30:20

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ragbi selekcija Bosne i Hercegovine savladala je danas na Stadionu “Kamberovića polje” u Zenici Crnu Goru s 30:20 (15:5), čime je bh. tim osvojio prva četiri boda u konferencijskoj skupini E – Evropskog prvenstva u ragbiju 15 za sezonu 2024./2025. godine.

Poene za bh. tim postigli su Mahir Bišić 10, Miralem Lekić, Fadil Spahić, Jusuf Maljišević i Adis Bašić po pet. Kao predigra ovom meče, kadetska selekcija BiH u ragbiju 7 savladala je crnogorski tim s 39:0.

U istoj konferencijskoj skupini još nastupaju i selekcije Slovenije i Kosova, a Crnogorci su u prvom meču kao gosti, rezultatom 55:10, porazili Kosovo te osvojili pet bodova pa su i dalje vodeći u skupini E. BiH je trenutno druga, dok su Slovenija, koja još nije odigrala nijedan meč, kao i posljednjeplasirano Kosovo, koje je odigralo jedan meč, bez bodova.

U narednom susretu u okviru ove skupine Slovenija će, 12. oktobra, ugostiti Kosovo, dok će BiH naredni meč igrati tek 4. aprila iduće godine, kada će u Zenicu doći selekcija Kosova. Crna Gora će 18. aprila naredne godine ugostiti Sloveniju, a BiH će gostovati u Sloveniji 25. aprila.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno