Info

“Dobročinstvo BiH”: Pomoć za stradale stigla u Fojnicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu, 6. oktobra 2024. godine, u Fojnicu su stigla prva dva kombija s humanitarnom pomoći koja je prikupljena u akciji “Dobročinstva BiH” i uz podršku SRK “Tvrđava” Zenica.

Glavninu prikupljene pomoći činili su voda za piće, higijenske potrepštine, svijeće i prehrambeni proizvodi, te manja količina ćebadi.

Pomoć je, kako je i preporučeno iz nadležnih državnih i federalnih organa, u saradnji s povjerenicom “Dobročinstva” za Fojnicu, predata lokalnom Crvenom krstu koji će je rasporediti po ugroženim područjima. Dio pomoći predstavnici “Dobročinstva” dostavili su i u Šehidsko naselje gdje, kako im je rečeno, nije bilo ljudskih žrtava, ali je pričinjen značajna materijalna pomoć.

Akcija se nastavlja i u nedjelju, 6. oktobra od 10.00 do 18.00 sati. Građani koji se želje da budu dio ove humane akcije ćebad, higijenske potrepštine, svijeće i punjiva rasvjetna tijela mogu dostaviti u prostorije udruženja “Tvrđava” (Dobrovoljnih davalaca krvi 4) u zeničkom naselju Radakovo (u blizini OŠ “Skender Kulenović”).

Udruženje “Dobročinstvo” zahvaljuje svima koji su podržali akciju i obećali svoju pomoć.

Akcija “Dobročinstva u BiH”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno