Zenica

VIDEO+FOTO: Univerzitet u Zenici “brucoškim satom” ozvaničio početak nove akademske godine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Univerzitet u Zenici (UNZE) organizirao je u kampusu svečani doček za brucoše svih osam fakulteta, čime je i ozvaničen današnji početak akademske 2024/2025. godine.

Rektor UNZE-a prof. dr. Jusuf Duraković istakao je kako je “brucoški sat” tradicionalan način na tom univerzitetu kojim dočekuju nove studente.

– Danas smo ugostili naših 660 studenata upisanih u I ciklus studija u narednoj akademskoj godini. Ukoliko dodamo i studente upisane na II i III ciklus, onda ova cifra prelazi preko 800 studenata i to je znatno povećanje broja upisanih studenata u odnosu na prošlu godinu. Poslije ceremonije svečanog početka akademske godine, svi studenti odlaze na svoje fakultete kako bi preuzeli upisnu dokumentaciju, a neki će fakulteti vjerovatno organizovati i nastavni proces – kazao je Duraković, koji je brucošima poželio mnogo sreće i uspjeha u studiranju.

Nove studente pozdravio je i potpredsjednik Unije studenata UNZE-a Faris Preljević, koji je naglasio kako je najvažniji zadatak da animiraju nove studente da se uključe u strukturu Unije studenata te da im predstave projekte i inicijative koje su radili te koje će tek raditi.

– Planirali smo krajem godine da napravimo jednu naučnu konferenciju, koja će biti studentskog karaktera. Krajem oktobra planiramo održati i sportska takmičenja, koja su tradicionalna na našem univerzitetu – kazao je Preljević.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno