Info

MO BiH raspisalo javni konkurs za stipendiranje školovanja studenata završne godine fakulteta u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine raspisalo je danas javni konkurs za stipendiranje školovanja studenata završne godine fakulteta u Bosni Hercegovini, za školsku 2024/2025. godinu, sa rokom prijave 15 dana od dana objavljivanja na službenoj web-stranici Ministarstava odbrane BiH.

Odabrani kandidati imat će status vojnog stipendiste i bit će primljeni u profesionalnu službu, nakon završavanja osnovne oficirske obuke, u početnom činu oficira Oružanih snaga Bosne i Hercegovine – potporučnik.

Međusobne obaveze kandidata izabranog za stipendiranje školovanja na fakultetima u BiH i Ministarstva odbrane BiH regulišu se Ugovorom o stipendiranju školovanja.

Ministarstvo odbrane BiH na ovaj način nastavlja sa proširivanjem spektra uspješnih projekata popune i podmlađivanja stručnog kadra Oružanih snaga BiH.

Potrebne informacije i obrasce za prijavu kandidati će moći preuzeti na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH (www.mod.gov.ba), saopćeno je iz Ministarstvo odbrane BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno