Sudske klupe

Adnan Smajlović, Sančez Jukić i Aida Halać pušteni iz pritvora, Tužilaštvo BiH se nije žalilo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Troje osumnjičenih i uhapšenih u akciji ‘Crna kravata 2’ i to Adnan Smajlović, Sančez Jukić i Aida Halać, pušteni su iz pritvora u kojem su bili od aprila ove godine, saznaje Raport.

Smajlović, Jukić i Halać iz pritvora su pušteni u petak, 4. oktobra.

Potvrdu ove informacije tražili smo i u Sudu BiH i uTužilaštvu BiH, ali njihov odgovor još čekamo.

S druge strane advokat Sead Zijadić, jedan od advokata Adnana Smajlovića, potvrdio je za Raport da su njegov branjenik i s njim još dvoje osumnjičenih pušteni u petak iz pritvora.

Od 23 uhapšenih sad niko nije u pritvoru

“Tačno je da su pušteni iz pritvora, određene su im mjere zabrane, to je trenutna procesna situacija i više u ovom trenutku ne mogu komentarisati”, kazao je Zijadić za Raport.

Tužitelj u ovom predmetu je Sanjin Kulenović, a Tužilaštvo BiH se nije žalilo što su osumnjičeni pušteni iz pritvora.

U akciji ‘Crna kravata 2’ u aprilu ove godine uhapšene su čak 23 osumnjičene osobe, a Sud BiH je odredio pritvor samo za njih troje.

Prema ranijim navodima Tužilaštva Bosne i Hercegovine Smajlović, Jukić i Halać se sumnjiče za organizirani kriminal u okviru predmeta ‘Zlatko Ibrišimović i drugi’, a dovode se u vezu s narkokartelom Tito i Dino.

Teške optužbe

Nakon hapšenja osumnjičenih, Tužilaštvo BiH optužilo je Smajlovića da je rukovodio ogrankom tog narkokartela u BiH, te da je bio osoba od povjerenja Edina Gačanina.

Na teret im se stavlja da su novac stečen trgovinom velikih količina narkotika iz Južne Amerike, koji je plasiran u EU, ubacivali u legalne tokove u BiH i na taj način ga ‘prali’.

Prema ranije prezentiranim porukama iz Sky aplikacije Tužilaštvo BiH je navelo da je kod Smajlovića bila kasa s novcem u iznosu od oko pola miliona maraka, koji je u BiH slao Gačanin i koji je Smajlović po Gačaninovim uputama dijelio određenim osobama.

Tužilaštvo BiH je između ostalog u aprilu na ročištu za određivanje pritvora osumnjičenima izdvojilo i poruke iz Sky aplikacije o tome kako su Halać i Smajlović išli su Srbiju na obuku za upravljanje helikopterom, a sve po nalogu Edina Gačanina.

Autor: raport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno