Kultura

NAJAVA: „Živa biblioteka“ u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje “NAŠA DJECA” Zenica u saradnji sa Helsinškim parlamentom građana Banja Luka organizuje radionicu pod nazivom „Živa biblioteka”.

Živa biblioteka ispunjena živim knjigama predstavlja efikasan, zanimljiv i empatičan način za izgradnju mira, prevazilaženje predrasuda i povezivanje ljudi, pa smo tako jedno od njihovih “čitanja” spremili 12. oktobra (subota) u periodu od 19:00 do 20:00h u prostorijama Udruženja
“ Naša djeca“ Zenica.

Žive knjige su osobe koje će podijeliti, odnosno ispričati baš vama, svoje priče i životna iskustva kao otvorene knjige. Umjesto da čitate riječi na papiru, imaćete priliku poslušati fascinantne priče živih knjiga, a ova inovativna forma storytellinga omogućava slušaocima da dublje razumiju svijet i različite životne stranice kroz prizmu drugih ljudi.

Na ovom događaju imaćete i priliku razgovarati sa živim knjigama o njihovim iskustvima i naučenim lekcijama. Žive knjige ne samo da obogaćuju našu kulturu i razumijevanje različitih perspektiva, već podstiču empatiju i dijalog među ljudima. Ovaj događaj nije samo prilika za međusobno upoznavanje i razmjenu iskustava, već i prilika za inspiraciju i promišljanje o tome kako storytelling na ovaj način može transformirati naše stavove i stvara prilike za nova prijateljstva i kontakte.

*Prostorije udruženja “NAŠA DJECA” Zenica nalaze se na adresi Maršala Tita 22, na Carini, prekoputa Raiffeisen banke.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno