Ostali sportovi

Futsal: Zenički Neimari ove nedjelje gostuju u Banjoj Luci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U naredna tri dana, od petka do nedjelje, utakmicama drugog kola nastavlja se takmičenje u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu.

Zenički Neimari u nedjelju gostuju u Banjoj Luci kod ekipe Borca, susret počinje u 21:00 u SD Borik.

Neimari su u prvom kolu imali težak zadatak kod kuće. Gradska Arena „Husejin Smajlović“ u Zenici bila je poprište derbija prvog kola Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine. U goste je stigla ekipa Bubamara iz Cazina, koja je u jednoj odličnoj utakmici slavila protiv domaćina sa 4:7. Ovaj derbi susret u Zenici pokazao je svu ljepotu ovog sporta i preko 700 gledalaca moglo je uživati u 11 pogodaka i pravoj poslastici.

MNK Neimari su nastupili u sljedećem sastavu protiv Bubamare: Mirzad Kozlić (golman), Seldin Zatagić (cap), Sulejman Salkić, Anel Dedić, Mahir Karić, Hadis Krehmić, Alija Bajrić, Amar Šišić, Ahmed Kadić, Alem Kadić, Mirza Sejmen, Venes Huskić; (Predstavnik kluba Mahir Spahić);

U prvom kolu ekipa Borca gostovala je kod nepoznanice u ovoj sezoni, nove momčadi ekipe Željeznica iz Trnova. Na kraju je bilo nepopularnih 0:0.

U Banja Luku Neimari idu bez bijele zastave, sa namjerom da se nadigravaju i da efikasnom igrom pokušaju doći do bod(ov)a na ovom teškom gostovanju.

U protekloj sezoni u jesenjem dijelu takmičenja u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ susret je završen rezultatom 4:2 u korist Neimara..

U drugom međusobnom duelu ove dvije ekipe u prošloj sezoni, odigranom 16.03. ove godine, 16.kolo,  dvorana Borik, Borac je slavio pobjedu takođe sa dva gola razlike, 2:0.

Parovi 2.kola:

Petak, 11.10.2024.god.

Gornji Vakuf-Uskoplje: MNK Sloga – G.F.C.Sarajevo (19h)

Subota, 12.10

Cazin: MNK Bubamara – KMF Radnik MD Shop (19)

Nedjelja, 13.10.

Banja Luka: FK Borac – MNK Neimari -Salines (21)

Sarajevo: Futsal Željezničar – MNK Hercegovina (18)

Mostar: FC Mostar SG –KMF Željeznica Trnovo (18)

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno