Info

U Kaknju odigrana humanitarna utakmica za stradale od poplava, prikupljeno 20.000 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U četvrtak je održana humanitarna nogometna utakmica na stadionu Mladosti iz kakanjskog Doboja između legendi NK Mladost i legendi bh. nogometa u organizaciji prijatelja i članova ekipe “Više od igre” iz Visokog.

Cilj akcije je bilo prikupiti što više novčanih sredstava od prodaje ulaznica kako bi se pomoglo nastradalima od nedavnih poplava u Kiseljaku, Jablanici i ostalim gradovima.

“Prodali smo blizu 3000 ulaznica za samo nekoliko dana i presretni smo postignutim rezultatom. Ova naša akcija pokazuje što možemo uraditi zajedničkim snagama”, istekao je Nihad Ugarak član organizacijskog odbora “Više od igre”.

Svoj veliki doprinos dali su bh sportisti svojim dolaskom od kojih je naš bh atletičar Amel Tuka rekao: “Čast mi je učestvovati u ovakvom jednom projektu, kojim ćemo pomoći nastradalima od nedavnih poplava. Mi sportisti se trebamo ujediniti čime pokazujemo naš olimpijski duh”.

Veliki broj bivših legendi bh nogometa su se mogli vidjeti na današnjoj utakmici kao što su Vršajević, Bešlija, Šabić, Biščević, Cocalić, Ihtijarević, Esmir i Adnan Dzafić, Zeba, Obuća, Mešić, Bekrić, Vlatko Glavaš, bh sudac Irfan Peljto. Rezultat ove utakmice bio je bez nekog značaja, ali je na kraju slavila ekipa bh legendi nogometa i športa rezultatom 2:1.

“Mi kao nekadašnji fudbaleri i bivši reprezentativci na ovaj način možemo jednim dijelom dati svoj doprinos našim sugrađanima i da prikupimo jedan dio sredstava”, Bulend Biščević.

“Pozivam sve Bosance i Hercegovce da pomognu svatko na svoj način, jer će trebati puno sredstava za ovo što se desilo na ovom području”, Vlatko Glavaš.

Od prodaje ulaznica i donacija prijatelja ekipe “Više od igre” iz Visokog prikupljeno je blizu 20.000 KM. Prikupljena sredstva će u narednim danima biti uplaćena na račun za obnovu terena nastradalima u Kiseljaku, Jablanici, Konjicu i Fojnici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno