Info

VIDEO+FOTO: Za razliku od enterijera, Nijemci pohvalili travnjak Bilinog, koji u ponedjeljak spreman dočekuje i Mađare

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za razliku od pojedinih, uglavnom komentara medija i novinara iz Njemačke na račun izgleda svlačionica i unutrašnjosti Bilinog polja, njemačkom selektoru Julianu Nagelsmannu se svidio teren Bilinog polja, rekavši “teren je odličan i to mi je bitno”.

Vjerovatno nije bio upoznat da hvali posao firme koja je u većinskom vlasništvu firme iz njihovog glavnog grada, Berlina.

Podsjećamo, Bilino polje je doživjelo veliku rekonstrukciju terena 2012., a posljednji veći zahvati na travnjaku obavljeni su 2021., kad je “skinut skalp” travnjaku i zasijana nova trava. U oba slučaja, kao i u tekućem održavanju svih 12 mjeseci, posao je povjeren zeničkoj firmi ALBA, koja je u većinskom vlasništvu berlinske ALBE.

Ovakav proces bi trebao da se obavlja svakih 2-3 godine, ali je uglavnom uslovljen finansijama, kao i dinamikom korištenja travnjaka.

Ipak, zahvaljujući redovnom održavanju od strane ALBA Zenica, teren je “svijetla tačka” stadiona, što su istakli i UEFA inspektori koji ga redovno obilaze.

Pogledajte neke od videa koji pokazuju radove na zeničkom Bilinom polju, ali i drugim terenima u BiH, koje održava ALBA.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno