Naše

VIDEO: Isak najavio da “Kasumovića treba završiti” – Izgleda da je torta bila dovoljna

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Evropski grobar Čelika, Treba ga završiti, gori je od četnika, munafik, kisik-ubica građana u COVID-u, kriminalac kojem neću ostati dužan – sve to su “epiteti” kojima je aktuelni federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak nazivao Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice.

Obojica su javnost uvjeravali da se “ni slikati neće zajedno”, da bi u izbornoj noći 6. oktobra ove godine porodica Isak,  utjelovljena u Raminim sinovima Rusmiru, direktoru KPZ Zenica i Arnelu, nosiocu liste porodične stranke “Snaga naroda”, darovala tortu pobjedniku lokalnih izbora u Zenici, a koji sat kasnije, on (Kasumović) im uzvratio posjetom u štabu njihove stranke.

Uzevši u obzir da je ne tako davno, Isak stariji najavljivao da “Kasumovića treba završiti”, naknadno objasnivši da pritom nije mislio na mafijaški metod likvidacije, nego “pravno-zakonski utvrditi činjenice o Kasumovićevoj imovini i ponašanju”, torta koju su na FB nazvali “tortom pomirenja” je možda završila što niz live-obraćanja nije moglo. Približilo Isake i Kasumovića kroz interes da zajedno imaju većinu u Gradskom vijeću.

Naime, niti je Kasumovićeva BHI KF osvojila “apslutnu vlast i dominaciju” kako je on najavljivao, niti je Isakova “Snaga naroda” pobijedila i “popisala stanovništvo” kako je najavljivao nesretni PR “ekspert” autor saopćenja te stranke. Ipak, imaće zajedno relevantnih 13 od potrebnih 16 glasova da budu većina, što će vjerovatno “namiriti” iz fundusa pojedinih “nepouzdanih” SDP-ovaca (trećoj stranci po broju glasova) ili iz reda “nacionalnih manjina”.

To sve, koliko god većina bila izvjesna, a neki kažu i poželjna, nije razlog da se ne prisjetimo ne tako davne “historije čašćenja” ove dvojice. Neutralnim promatračima i medijima ostaje samo da prate, hoće li utihnuti zvuk bagera i građevinske inspekcije i u ovom “ratu”, baš kao što je prije koju godinu jedna “nepoželjna bašta” u centru grada iznenada postala “objekat koji krasi grad”. Ipak, idemo mi redom.

Nakon što mu je najavljena kontrola građevinske inspekcije na kućama koje su u njegovom, vlasništvu njegovog oca i sinova, Isak oglasio se na Facebooku videom u kojem je iznio niz uvreda na račun Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice.

Isak se, koristeći oštru retoriku, nije libio nazvati prvog čovjeka Zenice raznim imenima, te ismijati i osnivanje njegove stranke.

– Fuad Kasumović je kriminalac, nisam dopustio agresorima da uđu u moju kuću i maltretiraju moju porodicu, pa neću ni njemu. Gradonačelnik je osoba koja zloupotrebljava svoj položaj, a druge naziva kriminalcima. Nazivao sam ga gospodinom i pravio grešku. Poslao je ispekciju građevinsku mojoj supruzi, uradili su svoj posao i nemam ništa protiv toga. Danas sam dobio tri poziva za četiri kuće. Građevinsku inspekciju šalje na četiri kuće, poručio je tada Isak.

– “Vas treba više završiti. Vi ste kriminalac, ja nisam. Jadne inspektore šaljete na moju porodicu. Gori ste od četnika, gospodine Kasumoviću, gori ste od njih. Ali njih se nisam bojao, njima sam stao kao dječak i u ovom gradu među prvima pušku uzeo. Bolesni ste, nemate osjećaja. Udarili ste mi na porodicu, ja vam dužan ostat neću, rekao je tada Isak, o čemu svjedoči i video još uvijek aktivan na njegovoj FB stranici.

Na navode iz videa ispod, Kasumović je kratko odgovorio – Niko ne zna i ne može sebe bolje opisati od tebe samoga. Prosudite sami, napisao je Kasumović.

Ubrzo nakon toga, nakon što je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović indirektno optužio Ramu Isaka za nestanak snimka na kojem ga navodno neko ucjenjuje, oglasio se Isak. U video obraćanju koje je objavio na svojoj Facebook stranici Ramo Isak pozvao je gradonačelnika da, zbog optužbi koje iznosi već nekoliko mjeseci, organizira javnu debatu na RTV Zenica, gdje bi se suočili u argumentiranoj raspravi. Isak je istaknuo da u ovoj debati treba da suoče mišljenja o urađenim projektima i pozvao Kasumovića da se konačno suoči s istinom, posebno u vezi sa slučajem navodnih nemoralnih ponuda, za koje zenički gradonačelnik tvrdi da ih je dobio tokom boravka u pritvoru. Pogledajte i ovaj snimak:

U 2022. bilo je također zanimljivih duela Isaka i Kasumovića. Tadašnji Zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Ramo Isak od Tužilaštva ZDK-a je zatražio provjeru imovine gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića i odakle ogromna imovina u njegovom posjedu.

– Pošto gradonačelnik Grada Zenice u više navrata mene i moju porodicu i većinu vas naziva kriminalcima i vrijeđa i govori neistine, ja želim da postavim Tužilaštvu ZDK-a sljedeće pitanje: Vidjeli smo imovinski karton gospodina gradonačelnika i platu njega i njegove supruge i njihova primanja, zanima me kako je mogao steći toliku imovinu koju je prikazao, ako je čitav život na državnim jaslama i nije imao nijednog zaposlenika. Također, pozivam tužilaštvo da istraži porijeklo imovine gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, da mi vidimo kako je on stekao to i jesu li upravu za one za koje tvrde da su tamo neke mahinacije radili, pa da je i on dio tih mahinacija, jer nije to mogao drugačije steći”, upitao je Isak na sjednici Skupštine. Drugo zastupničko pitanje iskoristio je da javnost, ali i institucije podsjeti na već zaboravljenu aferu ‘Kisik’, koja je potresla Dom zdravlja Zenica, ali i neke druge zdravstvene ustanove u BiH.

– Šta je s aferom Kisik i koliko je ljudi stradalo zbog industrijskog kisika, koji su nabavljali ti doktori koji imaju sve diplome svijeta? Sljedeće pitanje koje upućujem resornom ministarstvu i ministru: Da li je ijedan direktor koji je odgovoran za tu aferu podnio moralnu ostavku, jer bilo bi moralno da neko podnese ostavku, ako je još doktor, ljekar, a dovede u pitanje život ljudi”, zaključio je Isak.

Kasumović je rijetko direktno odgovarao na Isakove prozivke, a jednom je ipak “prekipilo”.

– Nisam se poželio Rame Isaka. On je sada viši nivo, ministar je unutrašnjih poslova Federacije BiH. Sad svi građani Federacije BiH vide ko je on, meni je to super. Ja Boga mi mu nikad nisam prišao, niti bih se fotografisao s njim.
Za lokalne izbore neće u koaliciju sa strankom u kojoj je Ramo Isak, tvrdio je.

– Ja za lokalne izbore ni s kim nisam razgovarao. Da li će neko od mojih s Ramom Isakom dogovarati, ne znam, ali ja neću. Nećemo u koaliciju s njim”, kazao je.

Na kraju, Isak je Kasumovića nazvao “Evropski grobar Čelika”.

Kroz Čelik je prošlo mnogo grobara, ali samo je jedan evropski “GROBAR” Zenice!

Na kraju, jedna torta je “relaksirala” odnose, a po svemu sudeći, zajednički interes mnogo je jači od jednog “nelegalnog” zida.

Uostalom, Kasumović i Isak su na svom primjeru pokazali da teška nezadovoljstva, razlike i nekad nepremostive dubine mogu biti srušene kao “zidovi nerazumijevanja”, kad je zajednički interes veći od problema.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno