Ljudi

Apel braće Petrović i prijatelja: “NEK’ RAK STRADA I POBIJEDI NAM DŽADA!”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naš sugrađanin Safet Begović, odmilja zvani Džada, od 2016. godine bije ljuti boj protiv gastrointestinalnog tumora u fibroadipoznom tkivu prednje trbušne regije i male zdjelice.

Prvi put operisao se iste godine, a potom i 2020., kada je protiv teškog dušmana u svom stomaku slavio 2:0. Nažalost, 2023. godine ponovo su se pojavile metastaze. Nakon bezuspješne operacije obavljene u Zenici početkom ove godine i s tim u vezi nastalih komplikacija, sve potonule nade da će se izboriti za svoje ozdravljenje vraćene su u život na turskoj klinici VM MEDICALPARK PENDIK HOSPITAL.

Primjenom tzv. pametnih terapija u prethodnim mjesecima obujam ove zloćudne bolesti smanjen je na nivo za koji doktori s pomenute klinike cijene da se može uspješno operisati i time u potpunosti odstraniti iz Džadinog stomaka i karlice.

Na putu od operacije do Džadinog potpunog izlječenja stoji oko 30.000 KM, jer je do ovog momenta koju su braća Petrović sa Safetom pokrenula prije desetak dana, prikupljeno je oko 15.000 KM, a ukupni troškovi operacije odstranjenja tumora iznose 45.000 KM. S obzirom na to da je riječ o iznosu, kojeg Safet ne može prikupiti bez podrške dobrih ljudi, jer se već finansijski iscrpio u višegodišnjoj borbi protiv svoje opake bolesti, u kojem je vremenu učinio sve da se suzdrži od molbe za pomoć svojih prijatelja i sugrađana, poznati ugostiteljski dvojac, braća Ivan i Andrija Petrović pokrenuli su apel za pomoć pod sloganom: “Nek’ rak strada i pobijedi nam Džada!”

“Budući da je sada “dotjerao cara do duvara” i da smo mu u ovom trenutku potrebniji više nego li ikad, pokrećemo javni apel za pomoć u pokriću troškova operacije našeg brata Safeta,” kazao nam je Ivan, koji se prvi oglasio putem društvenih mreža. Za uplate dobrovoljnih priloga u navedene svrhe na raspolaganju je Džadin račun broj:

Za uplate iz inostranstva:
☑️ UniCredit Bank
☑️ Broj računa ( EUR ): 45220006101
☑️ SWIFT CODE: UNCRBA22
☑️ IBAN: BA39 3385 8028 8384 3635

Za uplate iz BiH:
☑️ Transakcijski broj: 3385 8025 0681 2007, koji se vodi kod UniCredit Bank BiH

Računi za uplate iz inostranstva i BiH glase na ime Safet Begović.

Sredstva se mogu uplatiti i putem usluga Western Union te MoneyGram-a na ime njegove supruge Albine Begović (adresa: Štrosmajerova 151, 72 000 Zenica, kontakt tel. broj: +387 62 040 111).

U svom ugostiteljskom objektu “Krčma BP”, koji posluje u centru grada, braća Petrovići postavili su humanitarnu kutiju za ove svrhe, dostupnu svima koji žele pomoći Safetu, uz poziv svima da se uključe u ovaj apel, doprinoseći tome da što prije sakupimo neophodan iznos za sredstava za operaciju. Ista humanitarna kutija postavljena je i u Salonu za ljepotu i njegu tijela “Lotus”, koji se nalazi u ulici Prve zeničke brigade broj 9.

Napominjemo da je prije odlaska u Tursku Džada prećutno bio otpisan čovjek. Dragi Bog uz pomoć turskih ljekara dao mu je šansu da protiv dušmana upiše svoju treću pobjedu.

“Za konačni rezultat DŽADA 3:0 RAK, molimo vas da masovno dijelite ovaj apel, na čemu vam se od srca zahvaljujemo,” poručuju Safetovi dugogodišnji prijatelji Ivan i Andrija Petrović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno