Kultura

Završen 16. Festival ilahija i kasida u Gornjem Vakufu: Prvo mjesto osvojio Hor “Havd” Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sinoć je uspješno završen 16. Festival ilahija i kasida u Gornjem Vakufu, događaj koji je okupio brojne izvođače i oduševio publiku fantastičnim nastupima. Tokom programa, prisutni su uživali u jedinstvenoj atmosferi, ispunjenoj duhovnim pjesmama, dok je stručni žiri donio odluku o najboljim izvođačima večeri.

Prema odluci žirija, poredak pobjednika je sljedeći:

• Nagrada publike pripala je Horu BZK “Preporod” iz Viteza, čiji je nastup izazvao oduševljenje i najviše simpatija među prisutnima.
• Najbolji solista dolazi iz Hora El Emin iz Gračanice, istaknuvši se svojim izvanrednim vokalnim sposobnostima.
• Treće mjesto osvojio je Ansambl Ornament iz Mostara.
• Drugo mjesto pripalo je VIS “Forte” iz Donjeg Vakufa.
• Prvo mjesto i titulu najboljeg hora odnio je Hor “Havd” iz Zenice, koji je svojim nastupom zadivio i publiku i žiri.

Organizatori su se zahvalili svim učesnicima na dolasku i predivnom druženju, a publika je takođe dobila posebne pohvale za izuzetan odaziv i podršku.

Poseban značaj ovogodišnjeg festivala je njegova humanitarna dimenzija – svi prihodi od ulaznica, kao i dobrovoljni prilozi, biće donirani za pomoć područjima pogođenim poplavama. Organizatori su najavili da će o uplati prikupljenih sredstava na račun nastradalih u poplavama blagovremeno obavijestiti javnost.

“Dragi prijatelji, vidimo se narednom prilikom,” poručili su organizatori na kraju večeri, izražavajući nadu da će se ovakav odaziv i podrška nastaviti i ubuduće.

Gornji Vakuf je još jednom pokazao da, osim što njeguje tradiciju duhovne muzike, ima i veliko srce za sve one kojima je pomoć potrebna.

“Zenički, samostalni HOR HAVD, na takmičenju u sklopu 16. Festivala ilahija i kasida, osvojio je 1 mjesto. Hor je izveo ilahije Hidžranska i Džibrilov mi dodajte ibrik, solisti su bili Kahriman Amila i Alajbegović Eldar. Hor je podržala i sjajna dirigentica Aldina Aganović uz pomoć naše podrške Ahmeda Juhića i Hanah Žerić koji se rado odazovu svakoj suradnji. Zahvaljujemo se svima na podršci i radujemo se narednim susretima” naveli su iz Hora Havd.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno