Ostali sportovi

Futsal: Velika pobjeda zeničkih Neimara u Banjoj Luci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U 2. kolu Premijer lige BiH u futsalu malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica (FC Salines), gostovao je u Banjoj Luci kod ekipe FK Borac, dvorana Borik, pred oko 200 gledalaca.

U ovom derbi meču uspješniji su bili zenički MNK Neimari i zasluženo su slavili.

REZULTAT: FK „BORAC“ – MNK „NEIMARI“  4:5 (2:2);

Kretanje rezultata: 0:1 Alem Kadić u 3′, 1:1 Siniša Đaković u 12′, 2:1 Dragan Verić u 14′, 2:2 Seldin Zatagić u 17′, poluvrijeme, 3:2 Emilko Janković u 22′, 3:3 Anel Dedić u 23′, 3:4 Amar Šišić u 33′, 3:5 Alem Kadić u 38′, 4:5 Stefan Savić u 38′.

Neimari su ostvarili veliku pobjedu na gostovanju kod Borca u Banjoj Luci.

Iako su na utakmicu u Banja Luku doputovali oslabljeni, sa deset igrača u rosteru, ali su stigli bez bijele zastave u dvoranu Borik. Na kraju su ostvarili ono što su i najavili, slavili su rezultatom 4:5 u utakmici sa nekoliko preokreta.

Sastavi ekipa

MNK Neimari: Vernes Huskić (golman), Seldin Zatagić (cap), Anel Dedić, Mahir Karić, Alem Kadić Alija Bajrić, Amar Šišić, Ahmed Kadić, Hamza Vardo, Nermin Pašalić; (Pomoćni trener Enes Kovačević, predstavnik kluba Mahir Spahić);

FK Borac: Stanivuković (golman), Galić, Verić, Savić, Janković (cap), Maksimović (golman), Radulović, Đaković, Plavšić, Dujaković, Munjiza, Mirković, Ćoćkalo, Kaurin; (Predstavnik kluba Boris Stanković).

U narednom kolu Neimari, u derbiju kola, dočekuju lidera na tabeli ekipu FC Mostar SG koja u prva dva kola ima dvije ubjedljive pobjede.

Rezultati 2.kola:

FK Borac – MNK Neimari 4:5

Futsal Željezničar – MNK Hercegovina 6:2

MNK Bubamara – KMF Radnik MD Shop 3:0

FC Mostar SG – Željeznica Trnovo 5:1

MNK Sloga – G.F.C. Sarajevo 6:4

E.Imamović

Foto MNK Neimari



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno