Nogomet Zenica

Mađari o Zenici: Najzagađeniji dio Evrope, svlačionice izgledaju kao u školi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometna reprezentacija Mađarske večeras u Zenici gostuje reprezentaciji BiH u okviru 4. kola Lige nacija, a mađarski portal Nemzetisport.hu dosta pažnje posvetio je gradu u kojem se meč odigrava, kao i uslovima koji vladaju na stadionu Bilino polje.

Pomenuti portal u svojoj reportaži iz Zenice navodi da su još uvijek primjetne posljedice rata, poput oznaka i postojanja minskih polja, dok Bošnjaci, Srbi i Hrvati pokušavju normalno živjeti, uprkos tome što nacionalizam potpiruju političari u skladu sa svojim trenutnim interesima.

Navode da na rubu Zenice radi jedna od najvećih željezara na kontinentu, a produkti sagorijevanja su itekako vidljivi kao “oblaci” iz dimnjaka koji izbijaju u nebo.

“Prema mjerenjima, reprezentacija Mađarske stigla je u najzagađeniji dio Evrope u nedjelju popodne”, piše portal nemzetisport.hu.

Analiziraju i da je ovo treće gostovanje Mađara na Bilinom polju, a do sada su ostvarili remi 1:1 i pobjedu 3:1. Konačno, baš kao i Nijemci pažnju su posvetili i skromnim svlačionicama na Bilnom polju.

Navode da izabranici Marca Rossija u Zenici neće imati luksuznu svlačionicu i da je ona na školskom nivou.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Mađarska se igra večeras s početkom u 20:45 sati uz direktan prijenos na BHT.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno