Zenica

Aktivnosti povodom Nedjelje Crvenog križa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Aktivnosti povodom Nedjelje Crvenog križa – Svjetski dan Crvenog križa i tradicionalna manifestacija “Nedjelja Crvenog križa” na području grada Zenica bit će obilježeni nizom aktivnosti, pod motom „Svuda za sve”, a od 8. do 15. maja realizirat će ih volonteri gradske organizacija Crvenog križa.

Naredni ponedjeljak članovi Omladinskog saveza ASDA i zaposlenici zaštitarske agencije „Condor“ će sudjelovati u akciji dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe Kantonalne bolnice Zenica, a u četvrtak 12. maja akciji dobrovoljnog darivanja krvi odazvat će se pripadnici policijskih jedinica MUPZDK-a. Obje ove akcije, u koje se mogu uključiti i ostali sugrađani, realizirati će se na odjeljenju Transfuzijskog centra Kantonalne bolnice Zenica.

U utorak i srijedu volonteri Crvenog križa Zenica će pomagati u radu Gradske kuhinje, a dan kasnije organizira se druženja sa korisnicima Dnevnog centra za starije osobe, kojima će u prostorima Multiplexa Ekrana biti darovani i paketi.

“Nedjelja Crvenog križa” završava se narednog vikenda akcijom mjerenja krvnog tlaka sugrađanima, prodajom humanitarnih markica, zatim “Akcijom solidarnosti” – prikupljanje prehrambenih i higijenskih artikala u jednom od trgovačkih objekata, dok je nedjelja, “kao dan”, rezervirana za tradicionalni izlet mladih volontera Crvenog križa grada Zenica.

09.05.2016.g. Akcija dobrovoljnog darivanja krvi kojoj će se odazvati Omladinski savez ASDA i zaposlenici agencije „Kondor“ , od 8 do 13 sati u Transfuzijskom centru KBZ
12.05.2016.g. Akcija dobrovoljnog darivanja krvi kojoj će se odazvati pripadnici policijskih jedinica MUP-a ZDK, od 8 do 13 sati u Transfuzijskom centru KBZ
OBJE AKCIJE SU OTVORENE I ZA OSTALE SUGRAĐANE
12.05.2016.g. Druženje korisnika Dnevnog centra za starije osobe u Multiplex Ekran-u od 10 sati i podjela 40 paketića u prostorijama CK, donacija ZIM Zenica, od 12 sati
10. i 11.05.2016.g. Volonteri pomažu u Gradskoj kuhinji Zenica od 9 sati
13.05.2016.g. Info štand – mjerenje krvnog tlaka, prodaja markica u apoenima od 0,5 KM od 12 sati, na Trgu Alije Izetbegovića
14.05.2016.g. Akcija solidarnosti u nekom od trgovačkih objekata ( naknadno će biti dostavljene podrobnije informacije )
15.05.2016.g. Izlet za mlade volontere



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno