Nogomet

Prije 11 godina: Dan kada su Zmajevi ostvarili historijski plasman na Svjetsko prvenstvo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na današnji dan prije 11 godina, Bosna i Hercegovina ostvarila je svoj san plasmanom na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Zmajevi su 15. oktobra 2013. godine u Kaunasu, Litvanija, trijumfovali 1:0, čime su izborili historijski plasman.

Gol odluke postigao je Vedad Ibišević u 68. minuti, osiguravši našoj selekciji, pod vodstvom selektora Safeta Sušića, prvo mjesto u grupi. Kvalifikacije su završene sa osam pobjeda, jednim remijem i jednim porazom, uz gol-razliku 30:6, čime je Bosna i Hercegovina bila četvrta najefikasnija reprezentacija u Evropi.

Ipak, ovaj uspjeh bio je zasjenjen tragedijom kada su trojica navijača, Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović, izgubila život vraćajući se iz Litvanije.

Prisjećamo se ovog historijskog trenutka i veličanstvene noći kada su Zmajevi ispisali nove stranice bosanskohercegovačkog nogometa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno