Info

VIDEO+FOTO: Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama u Žepču obilježio “Dječiju nedjelju” za područje ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Javna ustanova Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona u saradnji sa Sportskim igrama mladih Federacije Bosne i Hercegovine te uz podršku Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK-a i Ministarstva za rad i socijalnu politiku FBiH, održala je u Žepču centralnu zabavno-sportsku manifestaciju povodom “Dječije nedjelje” za područje tog kantona.

U programu je sudjelovalo više od 600 učenica i učenika osnovnih škola ZDK-a, zatim korisnika usluga udruženja koja se bave radom s djecom sa posebnim potrebama.

Sportske igre mladih BiH ovakav program, u osam dana, organizuju u osam gradova.

-Manifestacija u Žepču imala je i inkluzivni karakter, jer su dio druženja, takmičenja i programa korisnici našeg Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK-a te drugih udruženja. Osim redovnih sportskih takmičenja koja tradicionalno realizuju Sportske igre mladih FBiH, program je obogatio i zabavni program – kazao je direktor JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK-a Ernad Metaj.

Osim redovnih sportskih takmičenja koja tradicionalno realizuju Sportske igre mladih, program je obogatio i zabavni program koji su realizovali Kike Budalike, event tim Tropik, Pop Rock škola Sarajevo, Cober i Zuka…

Program je realizovan u kompleksu KŠC “Don Bosco” Žepče, a pored takmičarskog programa u dvorani gdje su bila utrke za dječake i djevojčice i “igra graničara” u dvorištu je organizovano takmičenje u povlačenju konopca, fudbalski susreti i druga prijateljska sportska nadmetanja.

Uposlenici i korisnici Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK su također realizovali takmičenje u pravljenju kotlića, a za sve posjetioce i učesnike danas pripremljen je i veliki roštilj.

Program obilježavanja “Dječije nedjelje” se nastavlja u Sarajevu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno