Ljudi

Preminuo Zeničanin Zdravko Ivanović, sudija prve bh. zvanične Premijerligaške nogometne utakmice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zdravko (Ive) Ivanović, dugogodišnji nogometni sudija i predsjednik sudijske organizacije ZDK preminuo je u svojoj rodnoj Zenici.

Ivanović je preminuo u 69. godini u subotu, a posljednji ispraćaj biće upriličen danas (srijeda) u 14 sati na Gradskom groblju Crkvice. Sahrana će biti sutra u mjestu Otok Slavonski (Hrvatska) u 13 sati.

Iza Zdravka su ostali supruga Dragica, sin Dejan, snaha Ivana, unuci, sestra, braća.

Kako su nam rekli njegobi prijatelji, u mlađim danima igrao je za Čelik.

Njegovo ime i prezime ostaće upisano u anale bh. nogometa kao prvog glavnog sudije prvog zvaničnog novogometnog susreta u obnovljenom Premijerligaškom takmičenju Lige BIH sa 16 klubova.

Naime, 20. oktobra 1995. (u nedjelju se navršava 29 godina) u 13.30 na stadionu Koševo odigran je prvi susret prvog kola između NK Olimpik Sarajevo i FK Zmaj od Bosne Tuzla.

Liga je trajala do juna 1996., a prvi šampion prve poslijeratne lige bio je upravo zenički Čelik. U narednim godinama Liga BIH će se fuzionirati sa ligama HB i RS, te formirati jedinstvenu bh. nogometnu strukturu.

Ivanović je u godinama koje slijede bio vrlo priznati i poznati nogometni sudija i kontrolor, sudio je i muški i ženski nogomet, a svi Zeničani ga poznaju kao izuzetno prijatnog i druželjubivog.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno