Info

Ovo su nove cijene matičnih knjiga, izvoda iz matičnih knjiga, uvjerenja o državljanstvu i vjenčanog lista u FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na prijedlog entitetskog ministarstva unutrašnjih poslova na današnjoj sjednici usvojila nove cijene matičnih knjiga, izvoda iz matičnih knjiga, uvjerenja o državljanstvu i vjenčanog lista.

Kako su saopćili iz Vlade FBiH, cijena jednog primjerka matične knjige rođenih, matične knjige državljana s Obrascem broj 2 i s Obrascem broj 2B, matične knjige državljana s Obrascem 2A, matične knjige vjenčanih i matične knjige umrlih na bosanskom ili hrvatskom ili srpskom jeziku iznosi 93,9116 KM.

Cijena jednog primjerka izvoda iz matične knjige rođenih, matične knjige vjenčanih, matične knjige umrlih, kao i matičnih knjiga rođenih, vjenčanih i umrlih namijenjenih za inostranstvo te uvjerenje o državljanstvu (obrasci broj 13, broj 13A i broj 13B) iznosi 0,7545 KM.

Cijena jednog primjerka vjenčanog lista iznosi 1,7203 KM. U navedene cijene uračunat je PDV.

U Vladi FBiH su kao razlog za donošenje ove odluke naveli potrebu utvrđivanja novih cijena, u odnosu na cijene utvrđene odlukom Vlade iz 20. februara ove godine.

Ovom odlukom je utvrđena cijena jednog primjerka matične knjige, izvoda iz matičnih knjiga, uvjerenja o državljanstvu i vjenčanog lista i to za matične knjige iznos od 91,5221 KM, za izvode iz matičnih knjiga i uvjerenja o državljanstvu 0,5969 KM i za obrasce vjenčanih listova 1,7200 KM.

Ministarstvo unutrašnjih poslova FBiH je kao predlagač u obrazloženju ove odluke objasnilo da su 21. juna i 2. augusta ove godine nabavili od javnog preduzeća Novinsko-izdavačka organizacija Službeni list BiH obrasce matičnih knjiga, obrasce izvoda iz matičnih knjiga i uvjerenja o državljanstvu, gdje su jedinične cijene više od cijena utvrđenih u prethodnoj odluci Vlade FBiH.

Naveli su da su raspolagali obrascima matičnih knjiga i vjenčanih listova te da su sačinili kalkulaciju na osnovu prosječne cijene radi utvrđivanja novih jediničnih cijena, i to za matične knjige 93,9116 KM, za obrasce izvoda iz matičnih knjiga i uvjerenja o državljanstvu 0,7545 KM i za obrasce vjenčanih listova 1,7203 KM.

Za realizaciju ove odluke zadužuje se Ministarstvo unutrašnjih poslova FBiH.

Izvor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno