Politika Zenica

Počasni konzul BiH za Gornju Austriju prof. dr. Josef Weidenholzer posjetio Gradsku upravu Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je gost Gradske uprave Zenica bio prof. dr. Josefa Weidenholzera, počasni konzul Bosne i Hercegovine za Gornju Austriju, bivši član Evropskog parlamenta i osvjedočenog prijatelja Zenice.

U pratnji dr. Weidenholzera bio je Damir Saračević, predsjednik Saveza bosanskohercegovačkih udruženja u Austriji “Consilium Bosniacum”.

Prof. dr. Josef Weidenholzer, univerzitetski profesor emeritus, predvodio je humanitarnu organizaciju u Austriji koja je tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu značajno pomogla našoj zemlji, a posebno Zenici. Njegova podrška uključivala je prijem više od 18.000 izbjeglica iz BiH, kao i diplomatsku pomoć našoj zemlji. Za svoje zasluge, 1997. godine dobio je Plaketu Grada Zenica.

Iz Gradske uprave Zenica su istakli da nakon današnjeg razgovora fokus je stavljen na saradnju koja se preko konzula i njegovih saradnika može ostvariti sa Austrijom, te želja da Gornja Austrija naredne godine bude regija partner sajma ZEPS.

Profesor Widenholzer istakao je svoju spremnost da i dalje pomaže Zenicu i Bosnu i Hercegovinu, stavljajući sve svoje kapacitete na raspolaganje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno