Ostali sportovi

FOTO: KK Perfekt osvojio 17 medalja na turnirima u Sarajevu i Mostaru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri našeg Karate klub Perfekt Zenica, protekli vikend smo nastupali na dva turnira u subotu u Sarajevu, dok smo u nedjelju bili u Mostaru i ukupno smo osvojili 17 medalja.

U subotu 26.10.2024.godine smo nastupali na karate turniru * 4 Master Sarajevo kup * u Sarajevu. Na turniru je učestvovalo 431 takmičar sa 493 prijave iz 47 klubova. Našim prijateljima iz karate kluba “Master Sarajevo” Sarajevo iskrene čestitke za organizaciju i hvala za gostoprimstvo i prijateljski odnos.

Naš Karate klub Perfekt Zenica je nastupao sa 7 takmičara u 17 kategorija kate, borbe i kate ekipno. Ukupno smo osvojili 11 medalja i to 4 zlatne, 6 bronzanih i 1 učesničku medalju.

Prva mjesta i zlatne medalje su osvojili :
– Bešo Ejna BORBE – Djevojčice 8/9 god -28kg
– Bošnjak Merjem BORBE – Djevojčice 11 god +44kg
– KATE – Ekipno djevojčice 8/9 god u sastavu
1 – Adilović Adila
2 – Bajrambašić Sanari
3 – Bešo Ejna
– KATE – Ekipno djevojčice 10/11 god
1 – Bošnjak Merjem
2 – Pinjić Dalia
3 – Smajić Adna

Treća mjesta i bronzane medalje su osvojili :
– Bajrambašić Sanari BORBE – Djevojčice 8/9 god -28kg
– Adilović Adila KATE – Djevojčice – Oranž pojas (9 god)
– Bošnjak Merjem KATE – Djevojčice 11 god
– Smajić Adna BORBE – Djevojčice 10 god -37kg
– Pinjić Dalia BORBE – Djevojčice 12 god. -35kg
– Bajrambašić Sanari KATE – Djevojčice 8 god

Učesničku medalju je osvojila naša takmičarka Kovač Asja u kategoriji kate.

Ekipu kluba su predvodili treneri Ivana Džanković i Nermin Gagi Bošnjak. Zahvaljujemo se poštovanim mamama Irmi Bešo, Arneli Bajrambašić, Ajli Koljić Adilović za podršku djeci, klubu i trenerima.

U nedjelju 27.10.2024.godine smo nastupali na Međunarodnom * 7 Mostar Open 2024* u Mostaru. Turnir je okupio iz 6 država 46 klubova sa 320 takmičara i 400 prijava. Iskrene čestitke karate klubu *BJELOPOLJAC* Mostar za organizaciju i hvala za gostoprimstvo i prijateljski odnos.

Naš Karate klub Perfekt Zenica je učestovao sa 3 takmičara u 6 kategorija kate i borbe. Ostvarili smo puni uspjeh, izborili smo 5 finalnih mečeva i osvojili smo 6 medalja i to 1 zlatnu, 4 srebrene i 1 bronzanu.

Prvo mjesto i zlatnu medalju je osvojila :
– Pinjić Dalia BORBE – Djevojčice 11 god -32kg

Druga mjesta i srebrene medalje su osvojili:
– Bošnjak Hamza KATE – Dječaci – Oranž pojas (-7 god)
– Bošnjak Hamza KATE – Dječaci – Oranž pojas (8 god)
– Bošnjak Merjem BORBE – Djevojčice 11 god +44kg
– Bošnjak Merjem BORBE – Djevojčice 12 god +50kg

Treće mjesto i bronzanu medalju je osvojila:
– Pinjić Dalia BORBE – Djevojčice 12 god -35kg

Slobodno vrijeme u Mostaru smo iskoristili da posjetimo park prirode *Fortica* i prošetamo gradom i preko *Starog mosta*.

Ekipu kluba je predvodio glavni trener kluba Nermin Gagi Bosnjak i zahvaljujemo se poštovanoj mami Ferhana Omerspahic-Bosnjak za podršku djeci, klubu i treneru.

Izuzetno smo zadovoljni i ponosni našom djecom i takmičarima. Naši takmičari rade u kategorijama kate i borbe, te dokazuju da radimo izuzetno kvalitetan karate i da imamo izuzetno dobru karate tehniku. Ponosni smo i na našu djecu koja sve više osvajaju medalje u borbama, gdje dokazuju hrabrost i borbenost. Konstanto pokazujemo i dokazujemo da jedino kroz trud, rad i zalaganje možemo postići uspjehe i rezultate. Formula našeg uspjeha jeste svakodnevno treniranje i vježbanje, te redovno nastupanje na turnirima.

Naš klub PERFEKT je u tekućoj 2024 godini nastupao na 37 klubova i ukupno smo osvojili 393 medalje, čime se ponosimo i dokazujemo da smo najaktivniji i najtrofejniji klub našeg grada Zenice.

Karate klub Perfekt Zenica nastavlja sa treninzima i pripremama u Osnovna Škola Edhem Mulabdić – Zenica svaki radni dan sa početkom u 19:00 h.

UPIS NOVIH ČLANOVA je otvoren i pozivamo sve zainteresovane da postanu dio PERFEKT PORODICE.

Sljedeći vikend naš klub nastupa na dva turnira u Tuzli i u Novom Sadu/Srbija/. Vikend poslije ćemo učestvovati na PRVENSTVU ZDK u Zavidovićima, te još u novembru na turnirima u Doboju, Tuzli, Ljubljani/Slovenija/, Laktašima i Sarajevu.

Lijep pozdrav, Uprava kluba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno