Politika

Kako su “Grizelda” osumnjičena za organizirani kriminal, državna parlamentarka i gradonačelnik Zenice završili na stranici “pogrešne” partije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najmanje tri člana stranke Bosanskohercegovačka inicijativa Kasumović Fuad BHI KF, uključujući njenog osnivača i predsjednika Fuada Kasumovića, našlo se “ni krivo ni dužno” na Naslovnoj stranici jedne od podstranica The Party of European Socialists (PES) – Partije evropskih socijalista, koja okuplja socijaldemokratske stranke iz cijele Evrope.  PES u svom sastavu broji 33 punopravne članice, 13 pridruženmih članica, te 16 partija-promatrača.

Kako je navedeno, Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDP BIH) ima status pridružene članice, te svoju podstranicu na PES-ovoj, NA OVOM LINKU.  No, na samoj naslovnici ove podstranice, učinjena je nevjerovatna greška, jer je za naslovnu fotografiju odabrana fotografija nastala u Zenici, u avgustu, 2022. tokom jednog od skupova na kojima je promoviran Denis Bećirović, tada kandidat SDP-a za, a danas Član Predsjedništva BIH. o tom događaju je izvjestio i naš portal NA OVOM LINKU.

Na fotografiji su u prvom planu Kasumović, inače gradonačelnik Zenice u trećem mandatu,  državna parlamentarka iz BHI KF Aida Baručija (desno), te Aida Halać (s Bećirovićeve lijeve strane, desno na slici), još uvijek aktuelna vijećnica BHI KF, poznata po aferi  Black Tie 2 – Crna kravata 2 – kodnog imena “Grizelda”, odnosno članica uhapšene grupe osumnjičene za trgovinu drogom, pranje novca i druge kriminalne radnje, razotkrivena na osnovu presretnih poziva putem Sky aplikacije – VIŠE O AIDI HALAĆ NA OVOM LINKU –   U akciji ‘Crna kravata 2’ u aprilu ove godine uhapšene su čak 23 osumnjičene osobe, a Sud BiH je odredio pritvor samo za njih troje. Prema ranijim navodima Tužilaštva Bosne i Hercegovine Smajlović, Jukić i Halać se sumnjiče za organizirani kriminal u okviru predmeta ‘Zlatko Ibrišimović i drugi’, a dovode se u vezu s narkokartelom Tito i Dino. Na teret im se stavlja da su novac stečen trgovinom velikih količina narkotika iz Južne Amerike, koji je plasiran u EU, ubacivali u legalne tokove u BiH i na taj način ga ‘prali’.

Kako se dogodilo da osoba osumnjičena za krivična djela najtežeg međunarodnog kriminala nađe na naslovnici respektabilne stranke, i to na njenoj prezentaciji evropskim socijaldemokratama, saznat ćemo ako nam iz PES-a odgovore na upit koji smo jutros poslali.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno