Info

Kapetanović na skupu o zdravlju žena

Nermina Kapetanović
Nermina Kapetanović
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kapetanović na skupu o zdravlju žena – Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i predsjedavajuća Grupe za populaciju i razvoj PSBiH Nermina Kapetanović učestvovat će na četvrtoj svjetskoj konferenciji o zdravlju žena, koja se biti održana od 16. do 19. maja u Kopenhagenu.

Prema najavama, ova konferencija bit će najveći skup o zdravlju i pravima djevojaka i žena u posljednjoj deceniji i jedna od prvih velikih svjetskih konferencija nakon pokretanja ciljeva održivog razvoja.

Fokus četvrte konferencije, koja je prethodno održana u Londonu, Vašingtonu i Kuala Lumpuru, bit će na reproduktivnom zdravlju i zdravlju majki, a raspravljat će se i o ravnopravnosti spolova, obrazovanju i ekonomskom jačanju djevojki i žena.

U okviru konferencije u glavnom gradu Danske bit će održan i Forum parlamentaraca, u čijem radu će učestvovati oko 50 članova parlamenata iz Evrope, Azije, Sjeverne i Južne Amerike, Afrike i iz arapskih zemalja.

Cilj ovog foruma je da omogući strukturisan i produktivan dijalog o uspjesima, izazovima i preprekama koje stoje na putu unapređenja zdravlja i prava djevojaka i žena.

Učesnici foruma, kako je najavljeno, fokusirat će se na najkritičnija pitanja koja se tiču prava, zdravlja i dobrobiti djevojaka i žena, kao i na razvoju strategija i konkretnih programa s ciljem unapređenja ukupnog položaja djevojaka i žena na globalnom nivou, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno