Zenica

Video+foto: protest boraca u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+foto: protest boraca u Zenici – Predstavnici bivših boraca koji su se danas okupili pred zgradom Vlade Federacije BiH pozvani su u tu instituciju na pregovore. U Zenici borci su se okupili na Trgu Alije Izetbegovića, a nakon toga protestnom šetnjom došli do Gradske uprav, a onda i Vlade ZDK.

Bez ijednog incidenta, dostojanstveno i mirno, saopćili su svoje zahtjeve, a onda se razišli. Okupljeni traže prihvatanje rezolucije koju je izradio Savjet branitelja Federacije BiH, a u kojoj žele jedinstven registar boraca, jedno krovno boračko udruženje i borački dodatak.

Na početku protesta poručeno je da je danas krajnji rok za usaglašavanje bivših boraca s predstavnicima Vlade FBiH.

 

U Sarajevu su okupljeni članovi boračkih udruženja iz Kantona Sarajevo, a pridružili su im se nekadašnji pripadnici Armije RBiH, HVO-a i MUP-a iz deset kantona. Također, čelnici Savjeta govore da su se bivši borci, kako je i najavljeno, okupili ispred glavnih institucija širom Federacije BiH.

Pogledajte atmosferu sa skupa u Zenici, koji je Zenicablog prenosio uživo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno