Politika

Izbori u oktobru: 113 stranaka, 322 nezavisnih kandidata, šest udruženja i 54 grupe građana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izbori u oktobru: 113 stranaka, 322 nezavisnih kandidata, šest udruženja i 54 grupe građana – CIK BiH ovjerio je prijave za učešće na lokalnim izborima 2. oktobra za 107 političkih stranaka, 309 nezavisnih kandidata, te 58 kandidata predstavnika nacionalnih manjina.

Nakon odluka Apelacionog odjeljena Suda BiH, CIK je danas dodatno ovjerio prijave još tri političke stranke, a poslije otklanjanja nedostataka u prijavi i još jednog kandidata predstavnika nacionalnih manjina, čime je proces ovjere političkih subjekata za učešeće na lokalnim izborima završen.

Prijave Demokratske stranke, Za pravdu i red – lista Nebojše Vukanovića, Izvorne SDS i Naše Hercegovine odbijene su jer su ih ovi politički subjekti podnijeli kao političke stranke, a upisani su kao udruženja građana u sudske registre.

Portparol CIK-a Maksida Pirić izjavila je danas Srni da je Apelaciono odjeljenje Suda BiH, postupajući po žalbi ovih stranaka, potvrdilo odluku Komisije u ovim slučajevima.

“Odbijene i prijave Kongresne narodne stranke zaštite prava boraca i građana, pravde i morala BiH, te Demokratske obiteljske stranke”, dodala je Pirićeva.

Ona je najavila da će konačan pregled ovjerenih političkih stranaka i nezavisnih kandidata CIK, nakon ažuriranja podataka, objaviti sutra na internet stranici www.izbori.ba.

Pirićeva je podsjetila ovjerene političke stranke i nezavisne kandidate da rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi nezavisnih kandidata ističe u utorak, 14. juna. u 16.00 časova.

Prijavu za učešće na izborima CIK-u je podnijelo 113 političkih stranaka, 322 nezavisnih kandidata, šest udruženja građana i 54 grupe građana.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno