Zenica

Video: premijer ugostio sportiste-paraplegičare

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video: premijer ugostio sportiste-paraplegičare –

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević primio je predstavnike Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize ZDK-a s kojima je razgovarao o radu i rezultatima ove organizacije te realizaciji njihovih planova.

Ova organizacija jedna je od najuspješnijih u Federaciji u oblasti sporta, jer su dugogodišnji prvaci u atletskim disciplinama i čelnici su u populariziranju sporta među osobama s invaliditetom, jednim od vidova aktivne inkluzije i njihovog normalnog života u svim sferama društva.

– Cilj nam je i želja da iduće godine budemo domaćini državnog prvenstva, a Zenica ima vrhunsku pristupačnost svim segmentima i može da bude dobar domaćin. Naša infrastruktura može omogućiti da svi sportisti mogu postići dobre rezultate u invalidskom sportu –  kaže predsjednik udruženja Harun Aliefendić.

U planovima Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize ZDK-a u narednom periodu je organizacija državnog prvenstva i nekoliko međunarodnih nadmetanja osoba s invaliditetom.

 

– Mi smo već duži niz godina uspješni, a ove godine smo pokazali da smo spremni za puno bolje rezultate, ali i organizaciju važnijih, čak i međunarodnih nadmetanja.  Prvak sam u nekoliko disciplina u državi i znam koji su nam dometi, a Zenica je po meni najpristupačniji grad u BiH što se tiče osoba s invaliditetom i vjerujem da ćemo realizirati veća nadmetanja u našem kantonu i Zenici, ističe jedan od najuspješnijih sportaša invalida Srećko Jorgić, iz Žepča.

U razgovoru, premijer Galijašević je čestitao gostima na rezultatima i obećao pomoć u okviru trenutnih mogućnosti u realizaciji daljnjih planova i programa članova Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize ZDK-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno