Politika

Emir Baručija (NS Zenica): Nakaradno je postavljen dio biciklističke staze u Londži

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Emir Baručija (NS Zenica): Nakaradno je postavljen dio biciklističke staze u Londži –  U vezi sa radovima na rekonstrukciji ulice Londža, odnosno postavljanja biciklističke staze na trotoar, reagirao je Emir Baručija, član Gradskog odbora Naše stranke u Zenici.

„Kao arhitekta i biciklist, moram reći da su pogrešno uradili posao. Najprije su oduzeli dio pješačkog prostora i to na najužem dijelu trotoara – na potezu od mosta Drvena ćuprija pa do robne kuće ‘Bosna’“, kazao je Baručija.

„Tu je osnovna škola, te kafići sa baštama na trotoarima: tako u vrijeme velikih odmora u školi, ili kada ljudi idu na posao, na tom dijelu ionako je nastajala gužva, te nema mjesta za biciliste“, dodao je Baručija i pojasnio da je staza neravna, iskrpljena i puna uvala.

„Svako iskošenje – prelaz sa kolovoza na pločnik je uzdignuto za otprilike 2-3 cm. Izvođač radova napominje da je to zbog odvodnje. To nema nikakvog smisla jer voda ne ide uzbrdo. Ovo prouzrokuje pucanje gume, krivljenje točkova bicikla, krajnje neugodne udare prilikom vožnje. Po oštrim uglom može lako doći do pada“, pojasnio je Baručija.

Baručija je pozvao na odgovornost gradske vlasti da preuzmu odgovornost za počinjene greške, jer je potrošen novac a ovaj neprofesionalni urađen dio biciklističke staze nije funkcionalan. „Mi smo ponudili kvalitetan prijedlog za biciklističku stazu, ali nisu nas htjeli poslušati“, zaključio je.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno