Kultura

Druga samostalna izložba Zeničanke Fadile Amidžić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Druga samostalna izložba Zeničanke Fadile Amidžić u sarajevskom Međunarodnom centru za djecu i omladinu – Zeničanka sa austrijskom adresom, Fadila Amidžić, koja je krajem maja imala svoju Prvu samostalnu izložbu u Zenici, u petak, 16. septembra/rujna u 18. 30 sati u sarajevskom Međunarodnom centru za djecu i omladinu, na adresi Kemala Kapetanovića 17 će imati svoju Drugu samostalnu izložbu pod nazivom ”Iz duše”.

Izložba je u organizaciji ”Palete Ćulhan” i Međunarodnog centra za djecu i omladinu, a predsjednica ”Palete Ćulhan”, Brigita Krunić, za Fadiline slike je izjavila: Fadila je prošla likovne škole značajnih majstora kista, ali je vješto i kad treba sačuvala draž onog naivnog poteza i time dala pečat svom bogatom likovnom rukopisu. Fadilu nije potrebno poznavati, jer njena djela govore da se radi o riznici emocija, širokoj duši i srcu koje ima snage nositi se sa svim izazovima, koji joj se nametnu, a da pri tome nosi ponos svog odgoja i toplinu bosanske duše osmjehom. Fadila čini ponosnom armiju neprofesionalnih tradicijskih majstora, koji moraju biti počašćeni što je jedan od raskošnih cvjetova te prelijepe likovne bašte.

Ni veliki pisac i pjesnik, Abdulah Sidran nije ostao ravnodušan prema Fadilinom radu, pa je sa oduševljenjem izjavio: Ne može se ovo lako odšutjeti… Fadila ima neku mješavinu djetinjeg i staračkog viđenja spoljašnjosti. Jedno oko gleda površinu, drugo utrobu…sjajna je!
Izložba će za sve posjetitelje biti otvorena mjesec dana, a nesumljivo je da je pred Fadilom Amidžić blistava slikarska karijera i još mnogo uspješnih izložbi.

Više na https://www.facebook.com/Fadila-Amidzic-ART-1680793622241446/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno