Kultura

JoakimInter Fest u Kragujevcu: najbolja predstava festivala iz Zenice – BNP: Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

JoakimInter Fest u Kragujevcu: najbolja predstava festivala iz Zenice – BNP: Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali – Najboljom predstavom 11. JoakimInter Festu  u Kragujevcu proglašena je “Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” Tanje Šljivar, u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i režiji Mirjane Karanović, koja je dobila Joakimovu nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na ovom Festivalu.

14600914_1199644733425348_3761270884274804535_nU petak, 14. oktobra/listobada odigrana je višestruko nagrađivana predstava, rediteljski i glumački uradak Mirjane Karanović, nastala po tekstu Tanje Šljivar ”Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali”.  Predstava je nastala u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i od premijerne izvedbe krajem februara, ova predstava do sada je ukupno osvojila šest prestižnih festivalskih nagrada.

”Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” je drama koja koncept role play-a, kao i sve druge narativne tehnike kojima se koristi, kako monološke, tako i dijaloške, pa i jezik sam, izvrće u njihove suprotnosti i pokazuje nemogućnost jednostavnog pokušaja – ispričati vlastiti život nepoznatoj osobi tokom jedne večeri.

Služba za odnose s javnošću BNP Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno