Zenica

Priručnik o šećernoj bolesti kod djece

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalni Zavod za javno zdravstvo Zeničko-dobojskog kantona promovirao je “Priručnik o šećernoj bolesti kod djece”, čiji su autori dr.sci. Salem Alajbegović i prim.dr. Diana Štimjanin-Koldžo, a koji će pomoći prosvjetnim radnicima, pedagozima i roditeljima u suzbijanju i liječenju ove bolesti.

Realizacija promoviranog priručnika o šećernoj bolesti je sastavni dio projekta “Ujedinjeni mijenjamo dijabetes”, koji se realizira u okviru Zavoda za javno zdravstvo Zeničko-dobojskog kantona, a rezultat je obavljenog istraživanja poslije brojnih zahtjeva prosvjetnih radnika i roditelja, čija djeca boluju od dijabetesa.

Naime, „na području ZDK registrirano je 187 djece oboljele od dijabetesa, među kojima je 17 novootkrivenih, a najmlađe dijete ima samo 18 mjeseci“, rečeno je na promociji priručnika.

Za potrebe korisnika priručnik je bogato ilustriran i vrlo kvalitetno je urađen, s sistemom koji obuhvata sve definicije šećernih bolesti, terapijski pristup, šta trebaju da znaju roditelji, ali i nastavnici u školama.

Autori i izdavači ovog jedinstvenog priručnika sugeriraju svima, kojima je neophodna osnovna edukacija o šećernoj bolesti kod djece, da mogu elektronsku verziju priručnika preuzeti svi građani s područja Federacije Bosne i Hercegovine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno