Politika

Šabani: vijećnicima je podmetnuta nepotpuna i iskrivljena informacija o stanju zemljišta kod Omiša

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šabani: vijećnicima je podmetnuta nepotpuna i iskrivljena informacija o stanju zemljišta kod Omiša – Komisija koja je formirana radi iznalaženja najbolje varijante za riješavanja  zemljišta ”Duće” kod Omiša, a koju ćine predjsednici klubova parlamentarnih stranaka, predsjedavajući, šefovi pojedinih gradskih službi i drugi, održala je sjednicu danas u Gradskoj upravi, o čemu je Zenicablog već pisao OVDJE.

– Kao predsjednik kluba vijećnika Snage centra sam izuzetno nezadovoljan sadržajem informacijama koje smo danas dobili od strane gospodina Hazbe Ličine iz Gradske uprave, a to je da Grad Zenica u ovom momentu ne može ni na koji naćin raspolagati imovinom koju ‘kako kažu “posjeduje” u Omišu, prokomentirao je za Zenicablog Adnan Šabani, vijećnik i predsjednik Kluba vijećnika Snage centra u Gradskom vijeću Zenica.

-Sama informacija nije loša, međutim postavlja se pitanje kako se “Informacija o stanju zemljišta ”Duće” i prijedlog riješenja” mogao naći na dnevnom redu prve sjednice, a da informacije koje je neko u Gradskoj upravi imao, a koje nisu povoljne, nisu bile dostupne nama kao vijećnicima. Uz to, ne znamo da li je ovim informacijama raspolagao sam Grdonačelnik, prije nego nam je nepotpuna informacija ponuđena. Neko se očigledno ne ponaša ozbiljno i troši vrijeme nas u vijeću i samih građana Zenice koji su izuzetno senzibilni po ovom pitanju. Dakle, ponovit ću – Grad Zenica ne može upravljati zemljišnom parcelom koju posjeduje u Omišu, jer sve pravne radnje nisu završene oko prenosa vlasništva i raspolaganja sa tom parcelom. Postavlja se pitanje da li je ova tačka morala biti, da li se onolika rasprava vodila -uzalud- a jeste -i najvažnije je da se ovakva tačka našla na dnevnom redu, a da teme poput grijanja, zagađenosti, rješavanje pasa lutalica, rješavanje problema sportskih kolektiva, popravljanja privrednog ambijenta nisu, navodi Šabani.

Kako je istakao za naš portal, Vijeće će nastaviti raditi na ovom pitanju i pokušati pripremiti sve potrebno, da kada se završe sve pravne radnje oko prenosa vlasništva i mogućnosti raspolaganja sa zemljištem, sa strane Grada Zenice bude sve spremno.

-Razmotriti će se sve opcije, prodaja, rentanje zemljišta, Javno-privatno partnerstvo, po BOT principu, izgradnja vlastitog objekta, završava Šabani!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno