Zenica

Susreti islamskih fakulteta regiona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vijeće studenata Islamskog pedagoškog fakulteta Zenica u saradnji sa Unijom studenata islamskih fakulteta iz regiona, po drugi put domaćin je petih po redu Susreta Islamskih fakulteta. To je već tradicionalni projekat druženja, učenja, takmičenja i razmjene ideja i iskustava među studentima četiri islamska fakulteta iz regiona:

Fakultet islamskih nauka Sarajevo,
Fakultet za islamske studije – Novi Pazar – Srbija,
Islamski pedagoški fakultet Bihać i
Islamski pedagoški fakultet u Zenici.

Susreti se održavaju jednom godišnje, najčešće u maju i traju 3 dana (petak, subota i nedjelja), sastoje se iz edukativnog i sportskog dijela a također se nastoji promovisati i domaći turizam. Prošle godine održani su u Bihaću a za narednu godinu druženje je planirano u Sarajevu.

U petak 15. Maja u 16:30h u amfiteatru IPF-a u Zenici održat će se svečano otvaranje Susreta islamskih fakulteta a svoj dolazak osim profesora najavio je i muftija zenički Ejub ef. Dautović. Tokom svog boravka u Zenici, studenti iz Novog Pazara , Sarajeva i Bihaća u subotu će posjetiti i zeničko izletište Smetovi, gdje će uz roštiljadu uživati u prirodnim ljepotama koje taj kraj nudi. Dok će u nedjelju na Bilimišću biti održani turniri u malom nogometu za studente i odbojci za studentice, nakon kojih će opet u amfiteatru fakulteta biti održana dodjela diploma i zahvalnica te zatvaranje susreta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno