Ostali sportovi

Evropsko ragbi prvenstvo za vikend u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ragbi savez Bosne i Hercegovine  će u subotu i nedjelju biti domaćin Evropskog prvenstva Divizija C u ragbiju “7”, koji je ujedno i prvi kvalifikacijski turnir za OIimpijske igre u Rio de Ženeiru (Janeiro) naredne godine. Ljubitelji ragbija, kojih je sve više i zbog uspjeha Čelika i naše reprezentacije u ragbiju “15”, imat će priliku u naredna dva dana na Stadionu Kamberovića polje vidjeti čak 34 utakmice.  

– Olimpijski komitet je prije dvije godine ponovo ragbi “7” uvrstio u olimpijski program, u kojem je bio i 30- tih godina prošlog vijeka. O nda je nepravedno bio izostavljen. Mi imamo tu privilegiju da ćemo na našem turniru ugostiti i evropske prvake Irce, kao i još 10 selekcija – kazao je jučer na press-konferenciji predsjednik našeg saveza Semir Mahić.  On ističe da je ragbi “7” puno atraktivniji i brži, zbog čega je i dobio novu pozivnicu za članstvo u olimpijskoj porodici. Mečevi se igraju 2×7 minuta, a samo će se finalni meč, koji je na programu sutra u17,05 sati, igrati 2×10 minuta.

Četiri prvoplasirane ekipe će izboriti plasman na drugi kvalifikacijski turnir, čiji će domaćin 22. juna biti Zagreb, a naši se nadaju da će biti među te četiri selekcije. Put do Olimpijade je jako dug, jer u julu predstoje još dva kvalifikaciona turnira, a Rio će vidjeti samo četiri evropske, od ukupno 16 selekcija, koliko će ih nastupiti na OI. Za četiri mjesta koja vode na turnir u Zagreb,  osim naše i selekcije Irske, borit će se i Austrija, Malta, Srbija, Crna Gora, Lithenštajn, Estonija, Bjelorusija, San Marino, Island i Turska. 

AVAZ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno