Politika

Adnan Šabani kandidat “POKRET-a” za gradonačelnika Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Adnan Šabani, aktuelni ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko – dobojskog kantona kandidat je „POKRET-a“ za gradonačelnika Zenice! Odluku o kandidaturi Šabanija za gradonačelnika Zenice na predstojećim Lokalnim izborima, donijelo je Predsjedništvo „POKRET-a“, najmlađeg političkog subjekta u Zenici, koji će osim najboljeg kandidata za gradonačelnika, sugrađanima ponuditi i adekvatnu listu za Gradsko vijeće „četvrtog“ grada u državi.

Iza 41-godišnjeg ekonomiste, rođenog u Zenici, stoje supruga Aida i dvije kćerke, te zavidna biografija izuzetno bogata društvenim, političkim i privrednim aktivnostima. Adnan Šabani bivši je sportista, koji je kao član uprave davao značajan doprinos u radu OKK Čelik tokom njegovih nastupa u Premijer ligi BiH, a zbog poslovnih obaveza nedavno je mjesto predsjednika Uprave novog premijerligaša BiH, Škole rukometa “Čelik Junior” zamijenio članstvom u upravi. Kroz posao privrednika i političko djelovanje pomagao je brojne druge sportske klubove, udruženja građana i uopće nevladin sektor.

Prvo radno iskustvo imao je u slovenskom Merkuru, da bi od 2008. do 2012. godine radio na planiranju proizvodnje i prodaji proizvoda u kompaniji „Cimos d.d. TMD Casting“, gdje je 01.11.2013. godine imenovan za generalnog direktora. Bio je generalni direktor „Cimosove“ kompanije u Novom Travniku, kao i najodgovornije lice u „Željezari Ilijaš“ u okviru „Prevent Group“. Radna iskustva sticao je u kompanijama „FAD“ Jelah, „Domus Arredi“ i „BH Telecom“. Do imenovanja za ministra u Vladi ZDK, Adnan Šabani bio je direktor Javnog preduzeća Regionalna deponija „Mošćanica“ d.d. Zenica, gdje je, kako ponosno kaže, zajedno sa uposlenicima postigao najbolje rezultate u historiji ovog za Zenicu strateški važnog preduzeća.

„Zahvalan sam ljudima koji su mi ukazali povjerenje i vjeruju da baš ja, mogu uspješno i na zadovoljstvo svih građana upravljati našom Zenicom. Svjestan sam da su ovo turbulentna vremena u kojima su građani Zenice usljed višegodišnjih političkih previranja i nedostatka investicija zabrinuti za budućnost svojih porodica, našeg grada i države. Timski sam igrač, vjerujem da ekipa sastavljena od više kvalitetnih pojedinaca, ponekad i sa različitim pogledima, može postići bolji rezultat od pojedinca. S toga ću, sa svima koji interese Zenice stavljaju iznad ličnih, raditi za zeničko bolje sutra“, kaže Adnan Šabani, kandidat “POKRET-a” za gradonačelnika Zenice.

Budući gradonačelnik Zenice u periodu od 2016. do 2020. godine bio je vijećnik u Gradskom vijeću Zenica gdje je kao član Kluba „Snage centra“ predložio veliki broj amandmana i mjera koji su imali uticaj na poboljšanje privrede, infrastrukture i statusa socijalno ugroženih i bolesnih građana Zenice.

Masovan odlazak kvalitetnih kadrova iz grada i države ostavio je traga na našu ekonomiju i cjelokupan ambijent življenja. Sa iskustvom kojeg posjedujem, uz podršku Zeničana i svojih saradnika, kao i političkih subjekata koji će nadam se činiti koaliciju, danonoćno ću raditi na povratku pozitivnog ambijenta i međusobnog povjerenja među građanima Zenice i naravno stvaranju boljih uslova za život u Zenici. Vrijeme uvreda i devastacija svega što je krasilo naš grad i naše ljude i uništavanja gradskih simbola mora biti iza nas. Odlučili smo ostati ovdje, pokrenuti se i boriti za svako dijete i svakog čovjeka naše Zenice “, odlučan je Adnan Šabani.

“Zenica za 10” je oficijelni slogan kampanje “POKRET-a” za gradonačelnika i gradsko vijeće Zenice. Porodica, sport, mladi, zdravstvo, privreda, ekologija, turizam, kultura, javna uprava i infrastruktura, deset su programskuh aktivnosti na kojima će u periodu 2024. – 2028. godina, istrajati budući zenički gradonačelnik i gradski vijećnici “POKRET-a”.

POSTANI DIO PROMJENE!

BUDI U POKRETU!

POSTANI BOLJI DIO ZENICE!

Saopćenje Press „POKRET“

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno