Sudske klupe

Aidi Halać i ostalim osumnjičenima u predmetu Black Tie 2 produžen pritvor za tri mjeseca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i produžio pritvor za tri mjeseca osumnjičenima u akciji Black Tie 2.

Pritvor je produžen optuženim Adnanu Smajloviću, Sančezu Jukiću i Aidi Helać koji se u pritvoru nalaze od aprila kada je sprovedena akcija.

Na ročištu koje je održano u petak na kojem je Sud BiH razmatrao prijedlog Tužilaštva, tužitelj je iznio dokaze koji su do sada prikupljeni te obrazložio prijedlog o pritvoru. Prijedlog je upućen zbog opasnosti od bijega i mogućeg utjecaja na svjedoke.

Oni su uhapšeni u okviru akcije “Black Tie 2”, a sumnjiče se za organizovani kriminal. Osumnjičeni su u okviru predmeta “Zlatko Ibrišimović i drugi”, a dovode se u vezu sa narkokartelom “Tito i Dino”.

Kao dio organizovane kriminalne grupe, koja je djelovala na međunarodnom nivou, kao desna ruka Edina Gačanina u Bosni i Hercegovini bio je Adnan Smajlović. On se tereti da je držao kasu kod sebe i raspoređivao novac.

Također je navedeno da su Smajlović i Halać pohađali obuku za upravljanje helikopterom u Srbiji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno