Naše

ALARM: Pacijentima nedostupne tablete koje život znače

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Našoj redakciji stigao je mail čitateljke koja je htjela da skrene pažnju na jedan jako važan problem s kojim se suočava njena porodica, ali i drugi građani koji su imali slične zdravstvene probleme:

“Poštovani, ne znam da li ste upoznati sa informacijom da je lijek Rocatrol koji inače koriste pacijenti kojima je odstranjena kompletna štitna žlijezda nedostupan pacijentima već nekoliko dana. Znači nema ga nigdje u FBiH ni u RS-u.

S obzirom da mi bliži član porodice koristi taj lijek, bez kojeg može biti maksimalno dan ili dva, jer on služi kao nadomjestak kalcija u organizmu, smatram ovo stanjem opće uzbune. Ono što se dešava kada se ne koristi lijek je kočenje mišića i prstiju, srčani zastoji i još mnogo toga…

Znam da nije jedini pacijent sa ovakvom dijagnozom. Mi smo zadnje tri kutije tog lijeka pronašli u jednom gradu u Srbiji preko porodice i prijatelja, ali šta je sa ljudima koji nisu u mogućnosti da to isto učine. Neko je ovih dana trebao obnoviti recept za taj lijek, ali ga nema. Znači ne moram vam govoriti da sam zvala apoteke u Zenici, Sarajevu, Banjoj Luci, Lukavici i još par gradova- niko nema ove tablete…” navela je naša čitateljka u svom pismu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno