Ostali sportovi

Amel Tuka o odluci zeničkih sportskih kolektiva da napuste Arenu i Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što smo objavili informaciju NA OVOM LINKU o tome da zenički sportski kolektivi namjeravaju napustiti grad i Arenu, te od 1.12. svoje domaće mečeve igrati u susjednim općinama, oglasio se bh. atletski šampion Amel Tuka.

-Sport i sportisti trebaju samo malo pažnje i ništa više. Zenica je oduvijek bila sportski grad i širila je pozitivnu energiju na krilima uspjeha koje su postizali njeni sportisti širom zemlje i svijeta. Vijest da naši klubovi neće više nastupati u Zeničkoj Areni me je duboko uznemirila. Zenica to nije zaslužila. A njeni sportisti još manje, istakao je Tuka, dodajući –  I sve se to dešava kada svi mi na čelu sa Olimpijskim komitetom Bosne i Hercegovine ulažemo maksimalne napore za sistemsko rješenje finansiranja sporta, kako se više ne bi dešavale ovakve stvari.

-Želim vjerovati da ćemo svi zajedno pokazati dobru volju i pronaći izlaz iz ove situacije na korist sporta i svih građana Zenice, kazao je bh. šampion.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno