Ljudi

Amel Tuka: Suad Kaknjo jedan je od najvećih prijatelja bh. atletike i atletičara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Atletski savez Bosne i Hercegovine, ako nije najuspješniji, svakako je jedan od najuspješnijih saveza u našoj zemlji.

Jedan je od rijetkih saveza čije mlađe selekcije nastupaju na svim važnim međunarodnim takmičenjima. Ako znamo kako stoje, bolje rečeno, kako se “devastiraju” ostali savezi, rad i uspjesi Atletskog saveza dobijaju na težini.

Ako danas pogledate upravljačku strukturu nekih saveza, bit će vam kristalno jasno zašto nekima smeta Atletski savez Bosne i Hercegovine i njegov čelni čovjek.

Iako uspijeva osigurati nastupe najboljih atletičara BiH na međunarodnim smotrama, što je misaona imenica za neke druge saveze, svjedoci smo posljednjih dana neargumentiranih napada i prozivki na račun saveza i prvog čovjeka Atletske federacije BiH.

Amel Tuka, naš najbolji atletičar, najpozvaniji je da komentira stanje u Atletskom savezu BiH i rad predsjednika. Amel najbolje zna koliko se Kaknjo svih ovih godina trudi da bi osigurao nastupe naših atletičara na svjetskoj sceni i održao finansijsku stabilnost Saveza.

Nije mogao više da trpi. Evo njegove reakcije:

“Suad Kaknjo, zasigurno jedan je od najvećih prijatelja bh. atletike i atletičara. To kažem, jer poznajem gospodina Kaknju više od 15 godina, još kada je bio predsjednik atletskog kluba Zenica, u kojem sam počeo svoje prve atletske korake. Svjedok sam njegove iskrene namjere prema svima, a posebno prema atletičarima. Moje veliko poštovanje zaslužio je ravnopravnim odnosom prema svim atletičarima kao predsjednik atletskog saveza, sto je danas rijetkost.

Među najzaslužnijima je što godinama imamo stabilan savez i što sve naše selekcije odlaze na velika takmičenja uz ostvarene norme, zajedno sa svojim trenerima”- izjavio je Amel Tuka.

Nema sumnje, možda baš zato nekima smeta Atletski savez Bosne i Hercegovine!

S.R.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno