Zenica

AMZ najavio radove na Koksari

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

AMZ najavio radove na Koksari – Dana 22.03.2016.godine, sa početkom u 7:00 sati, u kompaniji ArcelorMittal Zenica vršit će se planirana sanacija bypassa ekstraktora u pogonu Koksara. Predviđeno je da se sanacija obavi u vremenskom roku od 12 do 24 sata.

Ukoliko u navedenom periodu dođe do ispadanja iz rada ekstraktora br 2., timovi pogona Koksara će prema ustaljenoj poceduri pristupiti otvaranju i paljenju havarijalnih baklji za spriječavanje istjecanja sirovog koksnog plina i spriječavanje povećanih nekontroliranih emisija sa koksne baterije. Na taj način sve količine proizvedenog koksnog plina će biti spaljene na bakljama koje se nalaze na koksnoj bateriji.

O planiranim aktivnostima obaviješteno je Federalno ministarstvo za zaštitu okoliša i turizma i Federalni inspektor za zaštiotu okoliša.

ArcelorMittal Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno