Kultura

Ansambl “Art Sonore” i Asocijacija “Mostovi prijateljstva” u Splitu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda, hor „Art Sonore“ , na čelu sa maestrom Jusić Sajidom, gostovao je u Splitu gdje su održana dva koncerta.

U petak, 20.09.2024., u dvorani Lora u Splitu, održana je proslava 30 godina Kulturnog društva Bošnjaka „Preporod“Split. Na tom koncertu hor „Art Sonore“ predstavio se splitskoj publici raznovrsnim repertoarom, i izazvao pozitivne reakcije i emocije kod publike koja je hor nagradila gromoglasnim aplauzom. Koncertu je prisustvovao i gdin Ivica Puljak, gradonačelnik Splita, koji je, po završetku koncerta, čestitao na odličnom nastupu hora „Art Sonore“ i izrazio želju za uspostavljanjem daljnje saradnje.

U subotu, 21.09.2024.god. u Hrvatskom domu Split, održan je Koncert „Večer dalmatinske pjesme i sevdalinke“ na kojem je hor „Art Sonore“ bio gost KUDŽ „Filip Dević“ Split, sa kojim je već uspostavljen saradnja i koji su bili gosti na koncertu dalmatinske pjesme i sevdalinke u Zenici u sklopu manifestacije Zeničko proljeće 2024.

Splitska publika je, ako uzmemo u obzir posjećenost na oba koncerta, bila oduševljena izvedbama hora „Art Sonore“, zbog čega su izuzetno sretni i ponosni. Takođe, hor „Art Sonore“ zahvaljuje se i Asocijaciji „Mostovi prijateljstva“ Zenica uz čiju pomoć su oba koncerta organizovana i posredstvom koje sklapaju divna prijateljstva i saradnju, te predstavljaju naš grad u najboljem svjetlu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno