Biznis

APEL KORISNICIMA: BH Telecom upozorio na novu SMS prevaru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

APEL KORISNICIMA: BH Telecom upozorio na novu SMS prevaru- Iz BH Telecoma upozorili su korisnike na pokušaj prevare putem SMS-a.

-Upozoravamo korisnike na aktuelni pokušaj prevare putem SMS upita koji upućuje na nemogućnost dostave određenog paketa. Korisnik se navodi da slijedi link pristupanjem svojoj e-mail adresi. Nadalje se traži od korisnika da otvori link u poruci, te prati dalje upute i unosi određene podatke”.

Naveli su kako se ovdje radi o phishingu – pokušaju da se dođe do što više ličnih podataka, kako bi se isti dalje zloupotrijebili ili iza linka može biti neki malware sadržaj kojim će se zaraziti uređaj korisnika.

-BH Telecom želi zaštititi svoje korisnike, zato apelujemo na vas da ne posjećujete sumnjive linkove, ne dijelite lične podatke i ne preuzimate aplikacije iz neprovjerenih izvora.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno