Rekreacija

Azimuth 135: Realizovana edukativna tura u Istočnoj Bosni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naše udruženje, kao i nekoliko puta do sada, pred godišnjicu genocida u Srebrenici, organizovalo je edukativnu turu u Istočnu Bosnu. Na početku ture, posjetili smo grad Kladanj i njegov dragulj, Kuršumliju džamiju, nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine.

Još jedan takav spomenik bio nam je na putu i u planu posjete, a to je Kara Musa-pašina džamija u Novoj Kasabi.
Potom smo posjetili Memorijalni centar u Potočarima sa vodičkim timom, Hamedom i Enisom. U trosatnoj turi kroz Centar, posjetili smo kompletan sadržaj i izložbe, a krajnja tačka bio je Dokumentacioni centar sa projekcijom filma. Nakon toga smo prošli kroz Srebrenicu, a onda svratili u Han Potočari, gdje smo se okrijepili u ugodnom ambijentu, poklonom Muzafera Čileka i njegove kompanije i nastavili put preko Vlasenice, Han Pijeska i Sokoca do Sarajeva i Zenice.

Dvije trećine učesnika prvi put je posjetilo ovaj dio Bosne i Hercegovine i Memorijalni centar u Potočarima, a za više od polovine, tura je prevazišla njihova očekivanja.

– Izlet je bio odlican. Vodic me je odusevio. Tokom cijelog putovanja smo dobijali informacije i pojasnjenja. Ljubaznost i profesionalizam su bili na visokom nivou. Drago mi je sto sam clan udruzenja.

– Imala sam velika očekivanja, ali sa razlogom, naravno da su ta očekivanja i više nego ispunjena. Onakvo poznavanje historije i terena, šta reći osim, svaka čast!

Turu je vodio naš turistički vodič Afan Abazović, a četrdeset učesnika imalo je priliku iz prve ruke vidjeti ovaj lijepi dio naše domovine i upoznati se sa genocidom u Srebrenici.

#SamoPravo
#Azimuth135



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno