Nogomet

Bilino polje u prvom kolu posjećenije nego svi ostali stadioni zajedno u Prvoj ligi FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prethodnog vikenda počela je Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine, a odigrano je sedam duela, dok je meč Travnik – Simm Bau registrovan službenim rezultatom zbog toga što gosti iz Kosove nisu došli na meč.

Na stadionima širom FBiH sakupilo se nešto manje od 5.000 gledalaca, tačnije, prema izvještajima delegata 4.850.

Apsolutni rekorder u prvom kolu jeste publika u Zenici. Na stadionu “Bilino polje” minimalnu pobjedu svojih ljubimaca protiv Goražda ispratilo je oko 2.500 gledalaca, više nego na svim ostalim stadionima zajedno.

Potom slijedi duel iz Bihaća, gdje je 800 okupljenih na stadionu “Pod borićima” svjedočilo porazu od Gradine 1:3. Dobrom posjetom mogu se pohvaliti i u Tomislavgradu. Oko 500 gledalaca pratilo je premijernu pobjedu nad Tuzla sitijem.

Radnički je od ove sezone postao član Prve lige, no nije započeo na dobar način. Stupčanica je odnijela cijeli plijen iz Lukavca (0:2) pred oko 350 gledalaca. Za sto manje okupili su susreti na “Harf Areni” u Gornjim Rahićima i Gradačcu, dok je najmanje gledalaca bilo u Hadžićima na duelu Radnika i TOŠK-a, oko 200.

Tiket.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno