Zenica

Borci Armije: nikome nećemo slati pozivnice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Borci Armije: nikome nećemo slati pozivnice – Programi povodom Dana ARBiH – Organizacioni odbor za obilježavanje Dana Armije RBiH je priredio višednevni program, koji počinje danas obilaskom Zavoda “Drin” u Fojnici.

Kako je istaknuto na današnjoj press konferenciji, sva boračka udruženja su zadužena da u svojim općinama obiđu mjesne šehitluk. Zatraženo je i da se u srednjim školama održi čas historije na temu Armija RBiH, te pisanje literarnih i stvaranje likovnih radova na temu “I moj je otac bio borac Armije BIH”.

Delegacija boračkih udruženja posjetiće i Dom porodicu, uručiti mališanima majice sa grbom Armije, te slatkiše, ai i održati čas historije.

Centralni program je na Dan Armije, 15. aprila kad će se posjetiti šehidsko mezarje Prašnice, Trg Alije Izetbgovića i spomenik “Kameni spavač”, gdje će biti održan centralni program.

Na kraju obilježavanja, u Muzeju Grada biće održana predstava i progam na temu “pripadnik ARBIH nekad i sad”.

– Posljednji je trenutak da se Dan Armije i boraca koji su spasili BiH od agresora ozbiljno shvati. Nećemo nikome slati pismene pozivnice, svi znaju kad je Dan Armije, a očekujemo da se i mediji konačno uključe u praćenje obilježavanja, rekli su organizatori.

Pres konferenciju boračkih udruženja, uz Zenicablog, pratile su samo kolege sa RTV Zenica i Naše riječi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno