Rukomet

Bosna i Hercegovina osvajač EHF Championshipa 2024 u Slovačkoj!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine do 18 godina osvojila je EHF Championship koji se održavao u Slovačkoj.

U finalu je naša selekcija razbila Latviju rezultatom 38:26 i zasluženo došla do prvog mjesta na ovom turniru.

“Nakon osam minuta igra naša selekcija je vodila sa 5:2, a u 19. minuti golom Karla Perića odlazimo na 11:6. Do kraja poluvremena naša razlika je otišla na najvećih sedam razlike (16:9), a Latvija je do odmora postigla pogodak za naše vodstvo od 16:10 na poluvremenu.

Početkom drugog dijela naša selekcija odlazi i na osam golova razlike, a Latvija uspijeva smanjiti na četiri pogotka zaostatka. Ipak naša selekcija nije dozvolila rivalu povratak meč, već odlazi na sedam razlike (28:21) u 49. minuti. Do kraja meča smo upisali ubjedljiv i sasvim zaslužen trijumf!

Igrač utakmice i najefikasniji u našoj selekciji bio je Alen Hadžimuhamedović sa 12 pogodaka, a Kristian Katić i Elmas Avdić dodali su po pet. Aden Lugavić je dodao četiri, a Ante Toni Cvitanović i Adin Husanović po tri. Karlo Perić je postigao dva, a Alem Hadžić, Vahid Halilović i Mihajlo Vujadinović po jedan. Vujadinović je ovaj meč završio sa 10 odbrana.

Čestitke našim momcima i stručnom štabu!

Naš Mihajlo Vujadinović je najbolji golman turnira, a Alen Hadžimuhamedović je najbolji srednji bek, dok je nagradu MVP (najkorisniji igrač) osvojio naš Alem Hadžić! Čestitke našim sjajnim momcima i na ovim individualnim priznanjima”, objavio je Rukometni savez Bosne i Hercegovine.

Samim plasmanom u finale Bosna i Hercegovina je izborila direktan plasman na EURO 2026. godine kada je riječ o U-20 uzrastu.

EHF Championship 2024, finale:

Bosna i Hercegovina – Latvija 38:26



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno