Ostali sportovi

Bosna i Hercegovina se nakon penal-drame u Skenderiji plasirala u četvrtfinale EP-a u mininogometu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva koje se održava u Skenderiji.

Mininogometaši BiH su večeras uspjeli da nakon velike drame savladaju favorizovanu Češku, a pobijedili su poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca sa 3:2.

U regularnom toku susreta bilo je 2:2, a potom se u jedanaestercima bolje snašao bh. tim i prošao u četvrtfinale.

Odlučujući penal pogodio je Senijad Ibričić, a jedan šut s bijele tačke Čeha odbranio je Adis Nurković. U regularnom toku su za BiH strijelci bili Anel Dedić i Miloš Urta.

Dedić je prvo pogodio za vodstvo našeg nacionalnog tima, potom su Česi kreirali preokret, a utakmicu je do penal-drame odveo Urta golom dvije minute prije kraja.

Reprezentaciju BiH u četvrtini finala očekuje duel protiv Rumunije sutra od 20 sati. Riječ je o još jednoj selekciji koja je među najboljim u Evropi kada je u pitanju mininogomet.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno