Politika

BPS: prisustvovali obilježavanju godišnjice Igmanskog marša

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BPS: prisustvovali obilježavanju godišnjice Igmanskog marša – Udruženje građana antifašista grada Zenica – UABNOR grada Zenice i delegacija Gradske organizacije BPS -Sefer Halilović Zenica, su  prisustvovali obilježavanju 76.godišnjice legendarnog Igmanskog marša.

Predstavnici  UABNOR-a grada Zenice i  Gradske organizacije BPS -Sefer Halilović su položili cvijeće na spomen obilježje pripadnicima Prve proleterske brigade  NOV bivše Jugoslavije, čiji su hrabri i požrtvovani pripadnici , u noći sa 27. na 28.januar 1942. godine , njih preko 500 , po dubokom snijegu, velikoj hladnoći i temperaturi od minus 38 stepeni celzijusa, uz nadljudske napore  pješačilo 19 sati , čime su prošli pokraj Sarajeva i preko Igmana izvršili pokret ka Foči , tadašnjoj slobodnoj teritoriji .

Bez sumnje , hrabri i odvažni partizani su izveli tim maršom preko Igmana jedinstven i neponovljiv podvig , koji je bio značajan za dalji tok revolucionarnih operacija pripadnika antifašističkog i narodnooslobodilačkog  pokreta i otpora.

Fašizam i fašistička ideologija nije pobijeđena i svima nam je osnovni zadatak da se ta neman i pošast današnjeg vremena iskorijeni u temelju i da se omogući svim građanima ravnopravnost i nova nada za budućnost. To najbolje osjećaju građani naše Bosne i Hercegovine , koji danas osjećaju i doživljavaju primjenu fašističke ideologije i sa istoka i sa zapada . Zato nam preostaje ogromna odgovornost i zadaća da svi zajedno učimo mlade antifašističkom ponašanju i borbi protiv fašizma!

U cilju beskompromisne borbe protiv fašizma i fašističke ideologije  BPS-Sefer Halilović kao državotvorna građanska stranka socijaldemokratske orijentacije je osnovana sa konačnim ciljem uspostavljanja Republike Bosne i Hercegovine na temelju odluka ZAVNOBiH-a , Platforme za rad Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine u ratnim uslovima, na osnovu međunarodnog priznanja , domaćeg i međunarodnog prava i referenduma kao volje  građana, ostvarivanja načela parlamentarne demokratije, vladavine prava, ostvarivanja ljudskih sloboda, socijalne pravde, privatne svojine, uz puno poštivanje nacionalnih identiteta i zalaganja za euroatlanske integracije i regionalni razvoj, uz poštivanje podjele vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku.

Smrt fašizmu !

GOBPS -Sefer Halilović  Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno